GadgetGear.nl
DreamLED RF LED Panel 22,5

Review: DreamLED RF LED Panel 22


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de DreamLED RF LED Panel 22 met 5 sterren.

The Good
  • Beter gebruik van materialen
  • Mooi, strak ontwerp
  • Enorm hoge lichtopbrengst
  • Veel plaatsingsmogelijkheden

The Bad

Afgelopen jaar gingen we al eens aan de slag met de DreamLED RF LED Panel 30. Een vierkant LED paneel met een enorme lichtopbrengst. Dit jaar komt het Vlaamse DreamLED met een opvolger in de vorm van het DreamLED RF LED Panel 22. Een paneel dat niet vierkant, maar rond is en in een ander frame is gelegd.

Unboxing

Zoals we van DreamLED gewend zijn, krijgen we ook bij de DreamLED RF LED Panel 22 een enorme hoeveelheid bevestigingsmateriaal. Opbouw, inbouw, hangend, alles kan zonder dat je eerst naar de bouwmarkt hoeft te rijden.

Design

Qua design is nogal wat verandert bij deze panelen. Zo is de achterkant een enorm koellichaam geworden dat heel netjes is afgewerkt. Het aluminium frame waar de lamp in ligt is niet langer wit, maar zilver. Spuitwerk in dit geval. Dit geeft de ronde vorm van de lamp iets meer contrast waardoor deze beter opvalt.

Ook het ophangsysteem is aangepast. De kokertjes zijn verruilt voor clipjes. En er is net wat meer aandacht voor kabelgeleiding. Het zijn allemaal kleine dingetjes die de totale kwaliteit weer net iets verder omhoog brengen en het is een stukje evolutie dat we ook gewoon mogen verwachten van een merk.

In de video zie je dat we wat schade hebben gevonden aan de lamp. Het gaat hier om een pre-productiemodel dat bovendien te leiden heeft gehad tijdens het transport. DreamLED garandeert ons dat als het definitieve model schade heeft, ze dit meteen omruilen. Je mag dus gewoon een perfect exemplaar van DreamLED verwachten.

Specs

De DreamLED RF LED Panel 22 heeft een doorsnede van 22,5 CM. Het paneel zelf meet 8mm dik. Het maximale verbruik van de het armatuur ligt op 20 Watt. Dan krijg je een indrukwekkende 1.600 Lumen van de 120 SMD HP LED’s. Het armatuur is in vier stappen dimbaar. In de laagste stand verbruikt het armatuur 4 Watt en daar krijg je 340 Lumen voor terug.

DreamLED RF LED Panel 22,5 Specs

Het is niet mogelijk om de tint wit te bepalen met deze lamp. Alle LED’s zijn ingezet om de lichtopbrengst te maximaliseren. DreamLED heeft voor een kleurtemperatuur van 2700 graden Kelvin gekozen. Dit is warm wit licht. Ideaal voor decoratieve verlichting.

Plaatsingsmogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden om het paneel te plaatsen. Dit begint bij inbouw. Bijvoorbeeld in een systeemplafond. Hiervoor levert DreamLED twee geveerde clipjes mee. De adapter kun je dan natuurlijk op het systeemplafond leggen zodat deze uit het zicht verwijderd is. Belangrijk om te weten is dat de lamp 420 gram weegt. De adapter voegt nog 220 gram toe.

Ga je voor opbouw, dan levert DreamLED verschillende beugels mee. Daarmee maak je een kliksysteem waarmee de lamp wordt vastgezet. Dit kan zowel aan het plafond als op de muur. Denk er wel aan dat je een creatieve plek moet vinden om de adapter weg te werken. Het mooiste is dan de muur een stukje openhakken, de adapter erin te stoppen en de boel weer dicht te smeren.

Tenslotte is het nog mogelijk om de lamp op te hangen. Hiervoor vindt je een setje van drie staalkabels en een speciale hangplaat in de verpakking. Dit is de installatie die wij ook hebben gekozen. Ook hier is het weer mooi om de adapter in de muur weg te werken. Wij kozen voor het luie alternatief en verborgen de adapter boven op de LED plaat.

Op de foto zie je nog een kabelbundel naast de adapter liggen. Die werk ik in de toekomst nog even weg. Gewoon afknippen en een kroonsteentje ertussen. Let wel op, deze kant van het draad heeft een hele dunne kern. Knip hem dus niet te krap op lengte want het kan zijn dat je het strippen een paar keer opnieuw moet doen.

Bediening

Het armatuur is in te stellen met de bijgeleverde afstandsbediening. Hiermee is hij in stappen te dimmen, maar ook vloeiend als je ergens tussen twee stappen in wenst te zitten. Er zit ook een sleeptimer functie op.

DreamLED RF LED Panel 22,5 Afstandsbediening

De DreamLED RF LED Panel 22 slaat de laatste instellingen op. Je kunt hem dus ook gewoon met de lichtschakelaar bedienen.

Gebruikservaring

Met haar eerste panelen liet DreamLED haar visie zien op modern design in LED lampen. We hebben er nog steeds iedere dag plezier van. Met dit DreamLED RF LED Panel 22 voegt DreamLED een nieuw ontwerp aan de lijn toe dat het alleen nog maar leuke maakt om met lichtgevende vormen te spelen. Het armatuur levert in de praktijk voldoende licht en de diffuser zorgt ervoor dat dit zich keurig spreidt.

Conclusie DreamLED RF LED Panel 22

Met de DreamLED RF LED Panel 22 krijgen we meer dan een andere vorm voor een bekend concept. We zien dat het merk aan alle kanten aanpassingen heeft gemaakt om het product verder te verbeteren. Het belangrijkste, de kwaliteit van het licht blijft goed evenals de gebruiksvriendelijkheid. Weer een mooi LED paneel dus.

3 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Ziet er prachtig uit, maar geen heldere instructie over hoe je het paneel aan het plafond bevestigd met de LED driver het tussen. Kan ook niks op internet vinden. Hij hangt dus nog steeds niet, waarschijnlijk zal dat niet gebeuren. Toch maar een gewone plafonnière kopen dan maar. Helaas.

      • Contact opnemen met TE Group? Veel succes!! Kreeg mijn lamp en remote niet gekoppeld. Tevergeefs TE Group proberen te benaderen voor advies/ruiling. Nooit iets van hen gehoord, ben nu ‘trotse’ eigenaar van een dure 340 lumen led-lampje.