Review: EasyAcc Soundcup-S (Bluetooth Speaker)

Met de zomer op komst is het tijd om weer eens een review te schrijven over een bluetooth speaker. Vandaag is de buurt aan de SoundCup-S van het Duitse EasyAcc. Nieuwsgierig geworden of deze speaker ons als muziek in de oren klinkt? Check dan de hele review hier bij GadgetGear.

Over EasyAcc

Het in Nederland minder bekende EasyAcc is een wereldwijde speler op het gebied van elektronica die met name in Duitsland erg groot is. Met meer dan 5 miljoen klanten en verschillende producten heeft EasyAcc zich vooral gespecialiseerd in het ontwikkelen van mobiele accessoires zoals draadloze bluetooth speakers, telefoon covers, power banks en koptelefoons.

Unboxing

Bij het openen van de doos vinden we na genoeg alle benodigdheden. Uiteraard de draadloze speaker die stevig aanvoelt en op het eerste oog goed is afgewerkt, een usb kabel om de speaker op te laden, de gebruiksaanwijzing en een 3.5 mm audiojack om de speaker bedraad aan te sluiten. Er is één ding wat in onze ogen echt ontbreekt en dat is de adapter om de usb kabel op het lichtnet aan te sluiten.

Design

De licht grijze stof in combinatie met de witte behuizing geven de speaker een elegante en luxe uitstraling die in een modern interieur niet zal misstaan. Goed, de digitale toetsen om een nummer vooruit te spoelen of terug te gaan en het toch wel forse logo onderop, hadden van ons wat minder prominent mogen zijn. Maar daar is dan ook alles wel mee gezegd.

Specificaties

De SoundCup-S is voorzien van twee 5 watt speakers, bluetooth 4.0 en een batterij die goed is voor circa 10 uur luisterplezier. Verder is de bovenkant uitgerust met een eenvoudige volumeknop en twee toetsen om je playlist te bedienen. Aan de achterkant van de speaker vinden we twee kleine aansluitingen voor het aansluiten van de usb kabel en de 3.5 mm audiojack.

Het geluid

Bij het aanzetten van de speaker valt eigenlijk meteen op dat de SoundCup-S het vooral goed doet in de lage tonen. Met name bij muziek waarin de bass een belangrijke rol speelt komt de speaker het best tot zijn recht. Helaas geldt dit niet voor de hoge tonen. Door de toch wel aanwezige en diepe bass lijken de hoge tonen regelmatig onder te sneeuwen waardoor deze minder goed naar voren komen.

Installeren

Over het installeren en aanmelden van de speaker waren we erg te spreken. Het aanmelden gaat super eenvoudig en is slechts een kwestie van de aan knop aan de onderkant van de speaker ingedrukt houden en opzoeken in je bluetooth lijst om te koppelen. Piece of cake dus.

Bediening

Ook de bediening is overwegend goed en eenvoudig. Zo kun je zowel op je telefoon als door een draaiknop op het apparaat het volume aanpassen. Ook het kiezen van een nummer gaat betrekkelijk eenvoudig. Zo kun je op je telefoon of door een touch knop op de speaker een nummer vooruit of terug. Wel moeten we opmerken dat deze knop niet altijd even goed werkt.

Conclusie:

De SoundCup-S met een prijs van € 35,- is niet de beste speaker in de markt maar dit wil niet zeggen dat dit geen goede speaker is. Kijkend naar de prijs-kwaliteit verhouding heb je als je opzoek bent naar een niet al te dure bluetooth speaker die voor zijn geld toch een goed geluid geeft aan de SoundCup-S een goede speaker. 

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Lage tonen
  • Mooi design
  • Scherp geprijsd

THE BAD

  • Hoge tonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.