GadgetGear.nl

Netflix gaat Android’s met root toegang weigeren

Netflix heeft altijd een streng beleid gehad als het gaat om toegang tot de dienst voor apparaten op basis van Android. Zo was Humax de eerste die Netflix op Full HD mocht streamen op haar H3 en inmiddels heeft ook Minix dit voor elkaar. Toch trekt Netflix de touwtjes op een andere plek weer aan.

Heb je een smartphone, tablet of ander apparaat met root toegang, kan het zijn dat Netflix je toegang tot de service gaat weigeren. Dit zijn met name toestellen die op custom roms draaien. Bijvoorbeeld omdat de fabrikant geen software updates meer uitbrengt en gebruikers zelf een nieuwe Android versie installeren.

Om precies te zijn gaat het om alle Androids zonder ondersteuning voor Widevine. Een speciale DRM van Google waar Netflix nu volledig op vertrouwd. De Netflix app zal zelfs niet meer worden aangeboden op Google Play voor gebruikers zonder Widevine. Dit is ook de reden dat Minix bijvoorbeeld Netflix op haar laatste Mediaplayer heeft kunnen zetten met Full HD ondersteuning.

1 reactie

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten