Netflix gaat Android’s met root toegang weigeren

Netflix heeft altijd een streng beleid gehad als het gaat om toegang tot de dienst voor apparaten op basis van Android. Zo was Humax de eerste die Netflix op Full HD mocht streamen op haar H3 en inmiddels heeft ook Minix dit voor elkaar. Toch trekt Netflix de touwtjes op een andere plek weer aan.

Heb je een smartphone, tablet of ander apparaat met root toegang, kan het zijn dat Netflix je toegang tot de service gaat weigeren. Dit zijn met name toestellen die op custom roms draaien. Bijvoorbeeld omdat de fabrikant geen software updates meer uitbrengt en gebruikers zelf een nieuwe Android versie installeren.

Om precies te zijn gaat het om alle Androids zonder ondersteuning voor Widevine. Een speciale DRM van Google waar Netflix nu volledig op vertrouwd. De Netflix app zal zelfs niet meer worden aangeboden op Google Play voor gebruikers zonder Widevine. Dit is ook de reden dat Minix bijvoorbeeld Netflix op haar laatste Mediaplayer heeft kunnen zetten met Full HD ondersteuning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Netflix gaat Android’s met root toegang weigeren”

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram