Arjan Olsder
Arjan Olsder

Netflix gaat Android’s met root toegang weigeren

Netflix heeft altijd een streng beleid gehad als het gaat om toegang tot de dienst voor apparaten op basis van Android. Zo was Humax de eerste die Netflix op Full HD mocht streamen op haar H3 en inmiddels heeft ook Minix dit voor elkaar. Toch trekt Netflix de touwtjes op een andere plek weer aan.

Heb je een smartphone, tablet of ander apparaat met root toegang, kan het zijn dat Netflix je toegang tot de service gaat weigeren. Dit zijn met name toestellen die op custom roms draaien. Bijvoorbeeld omdat de fabrikant geen software updates meer uitbrengt en gebruikers zelf een nieuwe Android versie installeren.

Om precies te zijn gaat het om alle Androids zonder ondersteuning voor Widevine. Een speciale DRM van Google waar Netflix nu volledig op vertrouwd. De Netflix app zal zelfs niet meer worden aangeboden op Google Play voor gebruikers zonder Widevine. Dit is ook de reden dat Minix bijvoorbeeld Netflix op haar laatste Mediaplayer heeft kunnen zetten met Full HD ondersteuning.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.