GadgetGear.nl
Intel Core i9

Intel introduceert de Core i9 series CPU

Het moge duidelijk zijn dat AMD, Intel het vuur aan de schenen heeft gelegd. Voor ongeveer de helft van de prijs krijg je bij AMD ongeveer dezelfde prestaties als bij de bekende Core I processoren van Intel. Daarbij introduceerde AMD eerst haar alternatief voor de i7 lijn. Intel doet er nu een schepje bovenop. Het […]

Het moge duidelijk zijn dat AMD, Intel het vuur aan de schenen heeft gelegd. Voor ongeveer de helft van de prijs krijg je bij AMD ongeveer dezelfde prestaties als bij de bekende Core I processoren van Intel. Daarbij introduceerde AMD eerst haar alternatief voor de i7 lijn. Intel doet er nu een schepje bovenop.

Het gaat niet heel goed met Intel. Met de Ryzen architectuur heeft AMD in één klap een enorme inhaalslag gemaakt en introduceert het de ene na de andere sterke processor. Ondertussen heeft Intel de slag om de mobiele chipset zo goed als verloren aan partijen als Qualcomm, MediaTek en zelfs Nvidia. Intel heeft al de nodige acties ondernomen om het bedrijf te stroomlijnen. Het heeft zelfs business units als McAfee verzelfstandigd om de focus terug te krijgen op processors. En de servermarkt die zo enorm belangrijk voor ze is.

Met de Intel Core i9 introduceert Intel ineens een serie processors met tot 18 rekenkernen per chipset. De nieuwe Core i9 lijn richt zich op de high-end desktop gebruiken en nog niet eens op servers. De nieuwe Core i9 processors moeten onder andere de AMD Threadripper processors verslaan die nu met 16 cores op de markt komen.

Nu zullen we niet al te diep op de materie in gaan. Het gros van de specs staat nog niet echt vast behalve dat we weten dat het topmodel bijna $2.000 gaat kosten. Inderdaad. Dat is alleen voor de processor. Alle andere hardware komt daar nog bij.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.