GadgetGear.nl

Dit zijn de CO2 melders die jou je leven kunnen kosten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is vorig jaar gestart met een groot onderzoek naar CO (of koolstofmonoxide) melders gestart. Dit nadat Europees onderzoek uitwees dat er nogal wat problemen met die dingen zijn. Daarnaast kreeg de NVWA zelf ook klachten van consumenten. De resultaten zijn schrikbarend.

Van de 29 onderzochte modellen zijn er 8 die totaal geen melding geven wanneer ze worden blootgesteld aan CO. Van de overige 21 melders zijn er 6 die geen storingsmelding geven wanneer ze kapot zijn.

CO is een gas dat zuurstof verdringt. Je wordt duizelig, raakt gedesoriënteerd en uiteindelijk raak je bewusteloos en ga je dood. Ieder jaar zijn er vele mensen in Nederland en in andere landen die op deze manier de dood vinden.

Opvallend zijn de merken die we in de lijst van probleemgevallen terugvinden. Bijvoorbeeld Abus dat een respectabel merk is op het gebied van hang & sluitwerk, maar ook SmartWares dat enorm populair is in de Smart Home sector. Dit is de hele lijst met goed- en afgekeurde CO2 melders.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten