Dit zijn de CO2 melders die jou je leven kunnen kosten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is vorig jaar gestart met een groot onderzoek naar CO (of koolstofmonoxide) melders gestart. Dit nadat Europees onderzoek uitwees dat er nogal wat problemen met die dingen zijn. Daarnaast kreeg de NVWA zelf ook klachten van consumenten. De resultaten zijn schrikbarend.

Van de 29 onderzochte modellen zijn er 8 die totaal geen melding geven wanneer ze worden blootgesteld aan CO. Van de overige 21 melders zijn er 6 die geen storingsmelding geven wanneer ze kapot zijn.

CO is een gas dat zuurstof verdringt. Je wordt duizelig, raakt gedesoriënteerd en uiteindelijk raak je bewusteloos en ga je dood. Ieder jaar zijn er vele mensen in Nederland en in andere landen die op deze manier de dood vinden.

Opvallend zijn de merken die we in de lijst van probleemgevallen terugvinden. Bijvoorbeeld Abus dat een respectabel merk is op het gebied van hang & sluitwerk, maar ook SmartWares dat enorm populair is in de Smart Home sector. Dit is de hele lijst met goed- en afgekeurde CO2 melders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.