Review: XiaoMi Mi4S 64gb

Xiaomi is een Chinese telefoonfabrikant die buiten China en naburige landen ook ons kouwe kikkerlandje weet te bereiken. De MI 4S is al even op de markt, maar nu zeer scherp geprijsd en gemakkelijk verkrijgbaar!

Bestellen uit China

Het lijkt altijd een beetje spannend: iets bestellen aan de andere kant van de wereld. Maar de Chinese professionals willen maar wat graag zaken doen met ons Nederlanders en zullen het absoluut wel laten om een slechte naam voor elkaar te vergaren. Wil je toch zekerheid, dan kan je bij het Chinese Gearbest terecht. Ze leveren in ieder geval supersnel en compleet.

Over Xiaomi

Het bedrijf werd in 2010 opgericht. De eerste smartphone, de MI1, van Xiaomi werd in augustus 2011 gefabriceerd. Na de succesvolle release van de MI1 is Xiaomi zich niet alleen meer gaan focussen op Smartphones. Naast dat Xiaomi eigen producten verkoop heeft het in samenwerking met bedrijven zoals Yeelight en YI Technologie verschillende producten gereleasd zoals de Yi Action cam en slimme lampen.

Unboxing

De unboxing is gewoon lekker compleet, zoals het hoort. We unboxen een witte, strakke doos. Met daarin bovenop de telefoon. In de doos zit verder nog een SD kaart prikker en de nodige boekjes. Geen headset, maar die heeft iedereen ondertussen wel in de kast liggen.

Design

Deze telefoon is gelanceerd in maart 2016, net iets ouder dan een jaar, maar zeer geschikt om nu als nieuw te gebruiken. Qua design is de XiaoMi Mi4S net een Iphone. Iets kleiner dan de grote jongens van het moment met 5 inch schermbreedte. De telefoon voelt heerlijk stevig, metaal aan wat prettig in de hand ligt. Je voelt wel direct dat deze behuizing wel erg gevoelig is voor valschade. Deze meet 139,26 x 70,76 x 7,80 mm en weegt slechts 133 gram. Aan de voorkant vinden we behalve het MI logo ook de drie knoppen voor volume (harder en zachter) en schermlock. Als laatste op de voorkant natuurlijk de (iets matige) front camera voor selfies. Aan de zijkant links zit de SIM tray welke je opent met de prikker. Je kunt er twee simkaarten en kwijt of Micro-SD kaart tot 128-GB. Op de achterkant vinden we de grotere camera waar ik later meer over vertel. Als laatste aan de achterkant een (kleinere) vingerafdruk sensor. Deze functie ben ik zelf gewend van de Huawei en dat werkt gewoon erg prettig.  De bezels zijn beperkt tot een minimum met een 2-2.2 millimeter zwarte en witte rand.

 

Display

De XiaoMi Mi4S heeft een FHD display meegekregen met een nette 1920x1080 pixels) Full HD resolutie met een hoge helderheid (500nits) en meer levendige kleuren. Het IPS LCD multi touchscreen heeft een diagonaal van 5 inch (69.9% screen-to-body ratio).

Geluid

Aan de onderkant van het toestel heeft Mi4s haar speaker zitten. Het volume van de speaker is zeer luid en kwalitatief boven gemiddeld.

Chipset

De chipset is een Snapdragon 808 met een dubbele Cortex-A53 ARM chip, en 3-GB RAM werkgeheugen voor een snelle schakeling tussen de apps en Hexa-core processor.  Dat maakt de MI4s een zeer snelle telefoon, zeker voor de prijs. De telefoon is up te graden naar Android 6.0, maar standaard zal de telefoon nu over Android 5.1 beschikken. Je krijgt standaard 64GB aan opslagruimte, maar er is nu ook een 16gb versie beschikbaar. Je kunt je geheugen uitbreiden, maar dit kost je eventueel een tweede simkaart. Mocht je, zoals bijna iedereen, geen twee sims willen gebruiken dan kun je deze telefoon pimpen tot een extra 128 gb. Wat opvalt is een USB-C aansluiting! Het fijne daarvan is dat je nooit meer hoeft te kijken of je de micro usb er in de juiste wijze insteekt. Super prettig.

Android

Je krijgt de mogelijkheid om Android 6 en EMUI 4 te downloaden. Wel komt de MI4s met een schil (MIUI 7.0) over je Android versie v5.1 (Lollipop), die net even anders (erg kleurrijk) van uitstraling is.

Camera

De MI 4s beschikt over 13 MP, f/2.0, phase detection autofocus, dual-LED (dual tone) flash, check quality. Met Features zoals Geo-tagging, touch focus, face/smile detection, panorama, HDR is het een uitgebreide camera, zeker voor de prijsklasse. De videocamera filmt 1080p met 30fps, 720p met 120fps en de check quality feature. De tweede camera, voor, is duidelijk minder met 5 MP, f/2.0, 1080p. De kwaliteit van de foto’s ligt boven verwachting. Niet al te lichtgevoelig en bijzonder scherp. De optie waarbij jij iemands leeftijd kan schatten door een foto te maken is grappig, maar werkt uiteraard niet vlekkeloos. Zeker niet bij de Europeanen, al vind ik het bij de Aziaten nog moeilijker te schatten.

Accuduur

De accuduur van de MI4s is lang, zeer lang zelfs.  Waar ik normaal gesproken met mijn Huawei aan het eind van de dag een stukje batterij mis, heeft de Mi4s dit probleem niet. Natuurlijk hangt het af van gebruik en het aantal functionerende apps, maar wat ik begreep is dat de display voornamelijk verantwoordelijk is voor het besparen van wat energie. De niet verwijderbare Li-Ion 3260 mAh battery met quickcharge 2.0 (helaas niet 3.0) wat de batterij binnen 1 uur met 60% oplaad.

Conclusie XiaoMi Mi4S

De XiaoMi Mi4S is momenteel een zeer slimme keuze als je niet te veel (ongeveer 230,-) euro wilt spenderen voor een goede, niet te grote telefoon. De Chinese voorgeprogrammeerde apps zijn minimaal en allemaal te wissen. Verder heeft de telefoon een goede camera, een goede batterij en is uitgerust met QC 2.0.  De vingerafdruk scanner is super handig en de mogelijkheid om twee sims te plaatsen is een vernuftig handigheidje.

Beschikbaarheid

De XiaoMi Mi4S 64gb is onder andere verkrijgbaar via GearBest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments on “Review: XiaoMi Mi4S 64gb”

 1. Als minpunten zou ik de verouderde Android noemen en het feit dat ook de MIUI-versie verouderd is.

  Er is overigens ook al een Xiaomi Mi5s. En die kost slechts 50 euro meer op het moment van schrijven (en dat is het meer dan waard)

  Deze heeft een 821 en draait op Android 6 en heeft MIUI 8.

  Misschien ook een review van te verwachten?

  1. Hey Roelof, bedankt voor je berichtje! Heel fijn!

   Het is inderdaad dat de Android (5.1) wat ouder is, al is deze te upgraden naar 6.0 (of iets later). Dit staat ook wel in de review.

   De Mi5s heeft zeker een meerwaarde, maar neem ik (nog) niet mee in deze review. Ik hoop inderdaad wel de opvolger te mogen testen. Ik heb Xiaomi onlangs een berichtje gestuurd dus wie weet! Bedankt voor je input.

   PS: ik heb je reactie iets aangepast want er mogen geen linkjes in de tekst.

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Design
 • Batterij
 • Quickcharge
 • USB C
 • Speakers
 • Prijs

THE BAD

 • Geen
Jeroen
Jeroen: Redacteur en manusje van alles. | Cars | Gadgets | Home & Cooking | Redactie: Jeroen.rottier@gadgetgear.nl | Prive: info@jeroencornelis.nl

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram