Review: Deejo Tattoo 37g Wing / Rosewood (Zakmes)

Ik heb ooit, met veel plezier, bij de padvinderij gezeten. Dat is voor de één nerd ten top, voor mij was het één groot avontuur en lekker veel met zakmessen spelen ☺ Toen ik de messen van Deejo zag, was ik meteen verkocht! Voor alle padvinders hier, check deze messen!

Deejo?

Deejo, jazeker. In 2010 opgericht in Parijs door het duo Luc Foin en Stephane Lebeau. Het team van deze twee heren vonden kracht in het idee om een lichtgewicht zakmes altijd bij je te dragen dat niet alleen erg functioneel was, maar ook enorm mooi. Dat is gelukt! Het ontwerp was oorspronkelijk bedoelt voor Baladeo -een online outdoor shop- , maar het succes van de messen van Deejo werd zo’n hit dat het duo alles heeft laten vallen en hun energie, creativiteit en passie voor messen hebben gericht op de messen van Deejo.

Deejo Tattoo

 

Denk je eens in; een ultralicht mes in roestvrij staal 420, met een ruwe en matte afwerking. Over de bovenkant van het lemmet een met laser gegraveerd (lasergravure ) design in stijl van een tribalachtig tatoeage. Deze Deejo Tattoo heeft een uitgeslagen vogel/engelen vleugel als design, dat prachtig over de lengte van het mes vliegt. Behalve de Wing zijn er bizar veel mooi ontwerpen. Neem eens een kijkje, maar wees gewaarschuwd. Kijken is ook hier: kopen.

De kenmerken  

Het geminimaliseerde heft is modern en industrieel. Op het eerste gezicht lijkt het alsof het daadwerkelijk handvat mist en alleen de draagbalken zijn blijven staan met veel ruimte ertussen. Deze ‘draagbalken’ bestaan uit een lijn van RVS en tegenover een prachtige lijn van rozenhout, één van de klassieke edele houtsoorten. Dit hout is gekenmerkt door een hoge volumieke massa.

Qua extra’s heeft het mes een ‘secure liner lock’ systeem, waarbij je het lemmet ‘op slot’ zet door op de RVS balk te drukken. Er staat “Press” geschreven (wat niets te maken heeft met onze journalistieke kwaliteiten, maar een klein duwtje inhoudt op het RVS gedeelte.) Het openen van het mes geeft een bevredigende klik en deze 9,5 centimeter lijken opeens vervaarlijk lang. ☺ Dat maakt het mes in totaal 20,5 centimeter wat een behoorlijk zakmes is.

Een ander voordeel van de Deejo Tattoo is de riemclip, een stevige en lange clip die het mes in je broek kan vastklemmen en goed blijft zitten. Op deze manier kan je het mooie mes altijd bij je dragen.

Conclusie 

De Deejo Tattoo 37g Wing / Rosewood is één van de prachtigste zakmessen die ik ooit heb gezien. Behalve het Wing design, zijn er nog een aantal mooiere ontwerpen. Zo is de Japanse tattoo Karper absoluut mijn favoriet en zal menig visser bij het zien direct aanschaffen. De messen zijn enorm praktisch dankzij het lichtgewicht, de secure lock en het wegberg clip. De keerzijde van de medaille vind ik helaas terug in het comfort van het heft, wat door het robuuste industriële design niet erg lekker vasthoudt. Dan is het kiezen of delen en kies ik toch design, omdat het gebruik vaak kort is. Je pakt eventjes je mes om iets door te snijden of te prikken en bergt het direct weer op. Ben je een Rambo type en wil je houtsnijwerken maken, dan is dit mes minder geschikt. Bij dit mes geldt ook, even slijpen voor gebruik.

Verkrijgbaarheid

Deejo Tattoo Wood, 37 gram met staalgravure, consumentenadviesprijs € 49,90. Hier verkrijgbaar!

Oh! En wil je zelf je eigen mes designen (ja, dat kan!) check dan deze link

 

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Lichtgewicht
  • Design
  • Materiaal

THE BAD

  • Heft niet voor intensief gebruik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.