Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Fosco Survival Zakmes

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Handig formaat
  • 3 in 1 functie
  • Met 1 hand te openen
  • Vlijmscherp
  • Prijs

THE BAD

  • Zwak lampje

Een echte outdoor man of vrouw bezit een mes. Dat hoeft geen Rambo hakzwaard te zijn, maar wel eentje die je multifunctioneel is en je outdoor van dienst kan zijn. Daarnaast is een goede zaklamp en iets om vuur te maken ook onmisbaar als standaard benodigdheden. Hey?! Dat klinkt als een magische combinatie ūüėČ

Hoe handig is het om alle drie de items in √©√©n keer bij de hand te hebben?! Dit zakmes kregen we om te testen van Outdoorstunter.nl en ik was verrast over het formaat van het mes toen ik het doosje opende. Ik had een groter/lomper mes verwacht, omdat het mes 3(!) functies heeft dacht ik dat het daardoor veel groter zou moeten zijn. Maar op het eerste gezicht is het een ‘gewoon’ zakmesje. Dat maakt het leuk product! Het heeft meerdere troeven achter de hand die verbazingwekkend goed zijn en is ook nog eens gemakkelijk om mee te nemen!

 

Omschrijving

Dit handige survival mes heeft een ingebouwde zaklamp en magnesiumstick om vuur te maken! Dankzij de kunststof behuizing is het survival zakmes erg licht en makkelijk te hanteren. Het mes is voorzien van een crosslock vergrendeing waardoor het niet zomaar kan inklappen en is met één hand te openen. Een leuk detail van dit mes is dat op het laatste stukje van het lemmet een klein stuk zaagblad is geslepen. De zaklamp is uitneembaar en aan de achterkant van de zaklamp zit de magnesiumstick/firesteel. Hoe je deze het beste kan gebruiken zie je in het onderstaande filmpje.

Het gebruik

Wat opvalt is dat het lemmetrug erg dik is en degelijk aanvoelt, maar helaas kan je geen vonken hiermee cre√ęren met je firesteel omdat de rug niet scherp genoeg hiervoor is, waardoor je dus genoodzaakt bent om het snijvlak te gebruiken. Het clipje waarmee je hem aan je broek bevestigd zat wat los en heb ik moeten vast schroeven. Het zwarte lemmet komt vlijmscherp uit de verpakking. Je kan je er bijna mee scheren en snijd zonder moeite door papier heen. De ergonomie is heel goed, het mes ligt heel fijn in de hand en voelt oerdegelijk aan. Je voelt dat het mes tegen een stootje kan en op het moment dat ik er veel kracht mee zet voel ik geen speling in de scharnierende onderdelen. Deze kleine krachtpatser’s magnesiumstick produceert behoorlijk veel vonken en is goed voor ongeveer 2000 √° 3000 vuurtjes, de tondel ging al aan na 1 keertje strijken over het firesteel.

 Kenmerken

РMateriaal lemmet: Roestvrij staal
– Materiaal handvat: Kunststof
– Afmeting open: 21 x 4,5 x 2 cm
– Afmetingen gesloten: 12 x 4,5 x 2 cm
– Gewicht: 123 Gram
– Crosslock vergrendeling

Conclusie

Het Fosco Survival zakmes is een leuke outdoorgadget. Omdat het mes zeer voordelig is en toch nog veel biedt voor de prijs is het  noemenswaardig. Een veelzijdige, handige tool om altijd mee te nemen als je er op uit gaat. Het mes heeft mij verrast, omdat het ondanks zijn kleine formaat óók nog goed scoort op de andere functies die dit mes te bieden heeft!

Beschikbaarheid

Het mes is te koop voor ‚ā¨ 19,95 bij¬†Outdoorstunter

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.