Ooit stil gestaan bij de straling die jouw smartphone genereert? Derck Mekkering maakt zich al jaren sterk voor het bewustmaken van de consument over de mogelijke nadelige gevolgen van de hele dag jouw smartphone op je lichaam te dragen. Op de Demin Days in Amsterdam lanceerde Derck met zijn bedrijf Radygo.

Ondernemer met een missie

Derck is een bevlogen ondernemer. Wie zijn verhaal kent, begrijpt de bezieling. Dit verhaal is te lezen in het FD van vorig jaar zomer. Al jaren levert Derck producten die de straling van apparatuur reduceert. Straling waarvan vast staat dat deze bestaat en waarvan nog onduidelijk is wat de exacte gevolgen voor de gezondheid zijn. Wel is zeker dat elke telefoon fabrikant zich inmiddels juridisch indekt met voorwaarden die veel mensen niet lezen. Kijk bijvoorbeeld maar eens in de juridische voorwaarden in jouw iPhone bij RF straling. De telefoon mag nooit dichter op het lichaam zijn dan 5mm. Af en toe aan je oor geen probleem. Maar de hele dag in je broek- of binnenzak een smartphone opbergen is niet aan te raden. Radygo wil de Goretex worden voor stralingsvrij gebruik van jouw geliefde apparatuur.

Amsterdam Denim Days

Op de Denim Days toonde Radygo hun stof aan de wereld. Diverse mensen kregen als geste een beveiliging tegen straling in hun broekzak gestikt. De hal stond vol met diverse toonaangevende merken, waarvan er een aantal interesse hebben getoond. Het bedrijf Radygo werkt ook aan een consumenten versie waarmee iedereen zelf zijn kleding stralingsveilig kan maken.

Patent

Radygo is TNO getest en heeft een patent pending. Wij kunnen niet wachten tot de Radygo optie leverbaar is voor bedrijfskleding en de betere mode merken.

 

Indruk van de Amsterdam Denim Days

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.