Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Radygo Protector met 4.5 sterren.

The Good
  • Mooi materiaalgebruik
  • Sluit goed om de smartphone
  • Handig magnetisch pad


Onlangs stormden de Nederlanders achter Radygo onze mailbox binnen. Ze hadden hèt hoesje ontwikkeld dat de hoeveelheid schadelijke straling van een smartphone enorm zou verminderen. Wilden we testen? Ja natuurlijk, maar labtests kunnen we hier niet doen. Gelukkig heeft het Radygo hoesje dan nog veel meer te bieden.

Het stralingsgevaar

Maar eerst terug naar de start. Met grote zwarte letters staat op de verpakking te lezen dat dit hoesje straling tegenhoudt. Iedere nuchtere lezer zal zich meteen beseffen dat je dan niet kunt bellen. Mijn eerste ingeving was zelfs dat het hoesje, door de achterkant te bedekken, alle straling rechtstreeks mijn hoofd in zou blazen.

Het idee van de mannen achter de hoesjes ligt echter net in de andere richting. In plaats van straling tegen te houden, moet het hoesje de straling juist aantrekken en zo meer naar achteren richten. Een speciaal materiaal in de hoes moet hier voor zorgen. Enfin, ze hebben een filmpje…

Dus hoe zit het met onze test? Straling kunnen we niet meten, dus daar ga ik het zeker niet over hebben. We gaan het hebben over design, want alleen het design van de hoesjes blijkt al de moeite waard.

Design

Wij ontvingen van Radygo de rode versie van de hoes voor de Samsung Galaxy SIII smartphone. De hoes bestaat uit twee delen. Een shell die om de buitenkant van de telefoon moet worden geklikt en een magnetische pad op de achterkant.

Radygo Protector Delen

Deze magnetische pad maakt dat de hoes een aantal andere functies krijgt. Na bevestiging kun je de hoes bijvoorbeeld op de koelkast plakken. Ideaal om bijvoorbeeld handsfree videogesprekken te voeren of een serie te volgen tijdens het koken.

Radygo Protector Koelkast

Je kunt de magnetische pad echter ook oprollen. Je krijgt dan een soort van driehoekige balk die jouw smartphone in een comfortabele hoek zet om het scherm goed in de gaten te kunnen houden. Je hebt dus altijd een standaard bij je.

Radygo Protector Standaard

Wil je de pad niet gebruiken? Geen nood. Hij zit namelijk los, dus je trekt hem simpelweg van de Radygo Protector hoes. Wees ook niet bang dat het terugplakken al snel leidt tot vreselijke foto’s met donkere randen omdat de magnetische pad in de weg zit. De gaten zijn groot genoeg om een beetje slordig te zijn.

Radygo Protector Camera

Gebruikscomfort

Met zo’n magnetische achterkant is het wel een beetje uitkijken. Oké, de bankpassen maken nauwelijks meer gebruik van de magnetische strip (in Nederland), maar wellicht heb je winkelpasjes die een knuffel met je smartphone hierdoor niet meer overleven. Ben je gewend je smartphone op je portemonnee te leggen, heb je een gewoonte om af te leren.

Radygo Protector Cover

Verder blijkt de magnetische pad gewoon een handig ding om even snel je smartphone neer te zetten. Vooral bij het kijken van TV uitzendingen is het een ideale gadget.

Conclusie

Qua straling moeten we de heren van Radygo op hun blauwe ogen geloven, maar het hoesje dat ze hebben ontwikkeld is vooral enorm handig terwijl het er ook nog eens allemaal prima uitziet. Goed voor elkaar dus.

Op dit moment hebben ze enkel hoesjes voor de nieuwste iPhones, de Galaxy SIII en de Galaxy S4.

1 REACTIE

  1. Tevreden over design en gebruiksgemak, wil wel n kanttekening plaatsen: bij normaal gebruik was mijn radygo hoesje al na drie maanden stuk aan het gaan (loslatende randjes & lelijk geworden). Voor deze prijs had ik er langer plezier van willen hebben. Kan hem wel gebruiken maar het ziet er niet mooi meer uit & een loslatend stukje van de hoes zat voor de camera waardoor ik dat er maar afgeknipt heb.

    Groet J Spijker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.