Het Nederlandse RADYGO heeft patent aangevraagd op de Smart Pocket, een innovatieve uitvinding die de straling van mobiele apparaten op vitale lichaamsdelen tegenhoudt, terwijl de ontvangst optimaal blijft. Het materiaal van de Smart Pocket blokkeert ruim 99% van de mogelijk schadelijke elektromagnetische straling die door telefoons wordt afgegeven en kan eenvoudig in kleding worden verwerkt door kledingmerken. De uitvinding is nu patent-pending en RADYGO is in gesprek met enkele internationale modemerken die de Smart Pocket willen toepassen.

De straling van smartphones heeft volgens Radygo bewezen invloed onze gezondheid en ook over de langetermijneffecten wordt steeds meer bekend. Fabrikanten als Apple, Samsung en Google waarschuwen wel degelijk tegen het dragen van smartphones op het lichaam en in de vooraanstaande Amerikaanse universiteitsstad Berkeley zijn verkopers van mobiele telefoons zelfs verplicht hun klanten te waarschuwen dat gebruikers de veiligheidsrichtlijnen voor straling overschrijden wanneer zij de telefoon in hun broekzak dragen.

“We weten allemaal wel dat het niet goed kan zijn om een apparaat vol met antennes continu dicht op ons lichaam te dragen,” stelt Derck Mekkering, oprichter van RADYGO. “Maar we kunnen ook niet meer goed zonder onze smartphones. Daarom is het tijd voor een eenvoudige en praktische oplossing: de Gore-Tex van de stralingswerende Smartwear. Dankzij de combinatie van stralingswerend materiaal met een slim design, kunnen mensen hun telefoons gewoon dichtbij zich blijven dragen, zoals ze gewend zijn, maar dan zonder de schadelijke gevolgen.”

Geen straling, wel optimale ontvangst

Waar draag jij jouw smartphone? Grote kans dat het in een broekzak of jaszak is. Door de Smart Pockets van RADYGO op strategische plekken in kleding te verwerken, wordt de straling op vitale lichaamsdelen, zoals de genitaliën of het hart, bijna tot nul gereduceerd en blijft de ontvangst optimaal. Het materiaal laat zich eenvoudig verwerken tot bijvoorbeeld broek- of borstzakken, waar veel mensen hun telefoon dragen. Producent van zwangerschapskleding Noppies gebruikt het RADYGO-materiaal voor het buikgedeelte van zijn kleding, omdat zwangere vrouwen hun mobiel of tablet vaak dichtbij hun buik houden. Onafhankelijk onderzoeksinstituut TNO heeft de werking van het stralingswerende materiaal gevalideerd.

Internationale interesse

De Nederlandse uitvinding trekt internationaal veel aandacht. “Zelfs vanuit de Verenigde Staten is er interesse,” zegt Mekkering opgetogen. “We zijn in gesprek met enkele grote merken die de RADYGO Smart Pocket willen verwerken in hun jeans, pakken en andere kledingstukken. Dus binnen niet al te lange tijd kunnen consumenten de Smart Pocket in de winkel kopen, verwerkt in modeartikelen.” Maar ook voor de gezondheidsbewuste consument die niet op het volgende modeseizoen wil wachten, is er goed nieuws: dit najaar zal RADYGO zijn Smart Pockets ook voor directe verkoop beschikbaar maken.

James Veenhoff (Mr. Denim) met de Smart Pocket naast Derck Mekkering, oprichter RADYGO. Foto: Jordy Tempelman

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.