Ikea brengt haar slimme verlichting ook naar Nederland

In België is het al een tijdje te koop, de slimme Zigbee verlichting van Ikea. Dé grote uitdager voor Philips Hue. Sinds deze maand ligt de collectie Zigbee verlichting ook in de Nederlandse Ikea filialen en gaat het Zweedse woonwarenhuis de strijd aan in de achtertuin van Philips.

Ikea trapt af met de TRÅDFRI series van ledlampen. Deze lampen zijn het best te vergelijken met de Hue White Ambiance series van Philips. Behalve dat Hue veel dieper geïntegreerd is in domotica systemen zoals die van Nest en vrijwel alles op het gebied van KNX. Daar heeft Ikea echt nog sprongen te maken.

Wat wel interessant is, is dat het systeem zich inmiddels niet meer tot een afstandsbediening beperkt. Ikea heeft ook de TRÅDFRI Gateway Kit uitgebracht. Daarmee zijn de lampen via een app aan te sturen. De kit bevat ook twee TRÅDFRI lampen en een afstandsbediening. Daarmee is de kit erg scherp geprijsd ten opzichte van een starterkit van Philips.

Naast standaard LED lampen, beschikt Ikea ook over een uitgebreide serie LED panelen die onder anderen als deur in BESTÅ en SURTE meubels te plaatsen is. En dat is best innovatief. Ikea heeft ook verschillende schakelaars gemaakt waaronder bewegingssensoren en dimmers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.