Grootschalig verkoopverbod mediaplayers komt eraan

Stichting Brein en de eigenaar van Filmspeler hebben het tot het Europese hof aangevochten; het verkoopverbod op mediaplayers geconfigureerd voor het kijken van films en series uit illegale bronnen. Let wel, het gaat hier dus niet om de officiƫle mediaplayers die merken als Humax, Minix en Eminent uitbrengen.

Het gaat echt om mediaplayers die qua software zijn aangepast. In veel gevallen is de Kodi mediaplayer voorzien van alle plugins die nodig zijn om films uit illegale bron te streamen. Het Europese hof ziet streamen als een tijdelijke reproductie van auteursrechtelijk beschermd materiaal en dus als een activiteit die tegen de wet is.

Nu het Europese hof deze uitspraak heeft gedaan, moet een rechter in Nederland zich hier nog over buigen. De kans dat deze met een ander besluit komt is nihil. Met die uitspraak op zak kan Stichting Brein aan de slag om schadevergoedingen op te halen bij verkopers van mediaplayers met dit soort aangepaste software.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Grootschalig verkoopverbod mediaplayers komt eraan”

  1. Op 26 april heb ik bij Filmspeler een mediaplayer besteld Even later las ik op internet de uitspraak van het hof....Op 27 april heb ik diverse mails gestuurd dat ik de aankoop ontbond en het apparaat niet wilde ontvangen....geer reactie vandaag is de player ontvangen....ook de site van Filmspeler ligt er al een paar dagen uit Ik wil de player ongeopend terug zenden heeft dat zin? Is partij wel betrouwbaar?

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram