GadgetGear.nl

Grootschalig verkoopverbod mediaplayers komt eraan

Stichting Brein en de eigenaar van Filmspeler hebben het tot het Europese hof aangevochten; het verkoopverbod op mediaplayers geconfigureerd voor het kijken van films en series uit illegale bronnen. Let wel, het gaat hier dus niet om de officiële mediaplayers die merken als Humax, Minix en Eminent uitbrengen.

Het gaat echt om mediaplayers die qua software zijn aangepast. In veel gevallen is de Kodi mediaplayer voorzien van alle plugins die nodig zijn om films uit illegale bron te streamen. Het Europese hof ziet streamen als een tijdelijke reproductie van auteursrechtelijk beschermd materiaal en dus als een activiteit die tegen de wet is.

Nu het Europese hof deze uitspraak heeft gedaan, moet een rechter in Nederland zich hier nog over buigen. De kans dat deze met een ander besluit komt is nihil. Met die uitspraak op zak kan Stichting Brein aan de slag om schadevergoedingen op te halen bij verkopers van mediaplayers met dit soort aangepaste software.

1 reactie

  • Op 26 april heb ik bij Filmspeler een mediaplayer besteld Even later las ik op internet de uitspraak van het hof….Op 27 april heb ik diverse mails gestuurd dat ik de aankoop ontbond en het apparaat niet wilde ontvangen….geer reactie vandaag is de player ontvangen….ook de site van Filmspeler ligt er al een paar dagen uit Ik wil de player ongeopend terug zenden heeft dat zin? Is partij wel betrouwbaar?

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten