Google komt met nieuwe, eigen WiFi router

Google WiFi Mesh Router

Google introduceerde in oktober van vorig jaar haar Google WiFi router. Nog voor de router wereldwijd in de schappen ligt, lijkt Google een volgende generatie al klaar te hebben. Bij het Amerikaanse FCC heeft Google een nieuw model geregistreerd.

De Google WiFi is een mesh router. Dat wil zeggen dat wanneer je er meerderen in huis hebt, jouw WiFi apparaten altijd de kortste weg naar de internetverbinding volgen. Ook merken als Linksys en Netgear hebben inmiddels dit soort producten gelanceerd.

Bij de FCC heeft Google en nieuw ontwerp voor haar WiFi router ter goedkeuring neergelegd. Mocht je nu hopen dat er spectaculaire veranderingen zijn, heb je het mis. Het lijkt vooral een revisie te zijn. Wellicht om het systeem klaar te maken voor een lancering op grotere schaal. Het is immers goedkoper en gemakkelijker om één unit voor meerdere markten te produceren dan één unit voor iedere markt. En in een markt als de VS zijn er andere wetten voor routers dan bijvoorbeeld in de EU.

Wat in ieder geval verwijderd is, is ondersteuning voor Zigbee. Zigbee in de VS werkt op een compleet andere manier dan hier in de EU en is dus niet compatible. Naast dat deze verwijdering de Google WiFi meer ‘internationaal’ maakt, maakt de afwezigheid van Zigbee het apparaat ook wat goedkoper. Immers ziet er minder hardware in en hoeven er minder licenties betaald te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.