GadgetGear.nl
Samsung QLED Art Frame

The Frame, een nieuw, spannend design voor TV’s

Eerder deze week waren we te gast bij Samsung. We mochten even kijken naar nieuwe technologie als de invisible cable en de no-gap wallmount. Bij die laatste ging het er al een beetje over om de TV als een schilderij aan de muur te hangen. Met The Frame haakt Samsung hier letterlijk nog dieper op in.

The Frame is een nieuwe designuitvoering van Samsung’s nieuwe QLED smart TV’s. Natuurlijk zijn ook deze TV’s uitgerust met beeldverbeteraars als Q Picture, Q Smart en Q Style, maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is het design van The Frame dat bedacht is door de Zwitserse ontwerper Yves Béhar.

Samsung The Frame

The Frame bevat, net als de no-gap TV’s, een lijst die wat dikker is waardoor de TV strak tegen de wand geplaatst kan worden. Als een schilderijlijst. Daarnaast is er spraken van een veel grotere rand op het scherm die het idee van een passe partout moet geven. In Art Modus zal de TV dan ook echt op een schilderij moeten lijken en daarmee beter in de huiskamer integreren. The Frame bevat een eigen collectie van meer dan 100 kunstwerken die kunnen worden weergegeven. De kleuren van de lijst van de TV en de passe partout zijn ook naar smaak aan te passen.

Update 22-03-2017: De The Frame blijkt geen onderdeel van de QLED series TV’s uit te maken. Dit hebben we verkeerd begrepen. We hebben de berichtgeving aangepast.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.