Gisteren waren we bij Samsung op bezoek. Het bedrijf demonstreerde natuurlijk haar nieuwe QLED TV’s en wat zag dat beeld er heerlijk uit. Nog meer contrast, dus nog meer rendement voor HDR beelden. Toch was dit niet de enige innovatie die Samsung presenteerde.

Invisible Cable

Eerder dit jaar presenteerde Samsung trots de Invisible Cable. Een flinterdunne kabel die een einde moet maken aan de kabelwirwar onder de TV. Samsung pakt dit op twee manieren slim aan.

In de basis is het idee al enorm oud. Mijn oude Sony 720p plasma TV kwam met een enorme kast die ik ergens onder de TV moest plaatsen. In die kast zaten alle aansluitingen. Hierdoor kon één kabel naar de TV lopen wat er netjes uitzag terwijl alle randapparatuur werd aangesloten op de kast die verder van de TV stond. Zo hoefde Sony minder elektronica achter het display te plaatsen en was de TV voor die tijd (+- 2005) lekker slank. De kabel was wel heel dik en als ik het me goed herinner waren het er (exclusief stroomtoevoer) zelfs twee om alle data te verplaatsen.

Samsung doet precies hetzelfde, maar nu met een glasvezelkabel. Doordat de kabel zo enorm dun is, spreekt Samsung van een Invisible Cable. Erg slim, maar helaas bleek het gisteren nog niet de totaaloplossing. De TV’s hebben nog steeds stroom nodig en dit verloopt nog steeds via een meegeleverde, zwarte kabel. Het grote voordeel is wel dat de twee kabels met gemak in een kabelgoot of PVC buis passen. Dus het is nog steeds een nettere oplossing dan diverse HDMI en COAX kabels naar het scherm laten lopen. Bovendien verplaatst Samsung zo een hoop elektronica waardoor het display dunner mag zijn. De voglende uitdaging is dus om stroom door de kabel te gaan geleiden. Gezien er al veel schermen zijn die voldoende hebben aan 12 Volt, is dit geen heel onwerkelijk toekomstbeeld. Goed op weg dus.

No-gap Wallmount

Het meest briljante is nog de no-gap wallmount van Samsung. Het is zo simpel als het haakje voor een schilderij, maar dan wat indrukwekkender vormgegeven en natuurlijk wat sterker. Door de omlijsting van het display wat dikker te maken en niets daar achter uit te laten steken, komt de TV strak tegen de wand te hangen. Simpel, strak, mooi en vooral heel slim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.