Logo GadgetGear.nl
Lexar CFexpress PRO Type B
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review: Lexar CFexpress PRO Type B

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Lexar CFexpress PRO met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Hoge lees en schrijf snelheid
  • Stevig
  • Capiciteit tot 2TB

THE BAD

  • Niet geschikt voor iedere camera
  • Kostbaar

De digitale wereld evolueert voortdurend, en met de vooruitgang in technologie komt de behoefte aan snellere, betrouwbaardere en efficiëntere opslagoplossingen. Een van de nieuwste ontwikkelingen in het domein van geheugenkaarten is de CFexpress Type B, en de Lexar CFexpress PRO Type B is een van de vooraanstaande producten in deze categorie. In deze uitgebreide review zullen we de Lexar CFexpress PRO Type B gedetailleerd bespreken, met bijzondere aandacht voor de voordelen ten opzichte van traditionele SD-kaarten.

Lexar CFexpress PRO Type B
Lexar CFexpress PRO Type B

Wat is de Lexar CFexpress PRO Type B?

De Lexar CFexpress PRO Type B is een professionele geheugenkaart ontworpen voor de meest veeleisende taken, zoals 4K en 8K videografie, burst mode fotografie en andere toepassingen die hoge snelheid en betrouwbare gegevensoverdracht vereisen. Deze kaart maakt gebruik van de nieuwste CFexpress-technologie, die een aanzienlijke verbetering biedt ten opzichte van oudere formaten zoals SD en zelfs XQD-kaarten.

Specificaties

  • Leessnelheid: tot 1750 MB/s
  • Schrijfsnelheid: tot 1500 MB/s
  • Capaciteiten: beschikbaar in 128GB, 256GB, 512GB, 1TB en 2TB

 

Voordelen van de Lexar CFexpress PRO

Een van de meest opvallende voordelen van de Lexar CFexpress PRO Type B is de indrukwekkende snelheid. Met een leessnelheid tot 1750 MB/s en een schrijfsnelheid tot 1500 MB/s overtreft deze kaart ruimschoots de mogelijkheden van de snelste SD-kaarten. Deze snelheden maken het mogelijk om 4K en 8K video’s zonder haperingen op te nemen en om RAW-bestanden in burst-modus te fotograferen zonder vertraging.

Lexar CFexpress PRO Type B
Lexar CFexpress PRO Type B

Vergelijking met SD-kaarten

SD-kaarten, zelfs de UHS-II varianten, halen in het beste geval een leessnelheid van ongeveer 300 MB/s en een schrijfsnelheid van 250 MB/s. Dit betekent dat de Lexar CFexpress PRO Type B meer dan vijf keer zo snel is als de snelste SD-kaarten. Deze snelheidsvoorsprong is cruciaal voor professionele fotografen en videografen die afhankelijk zijn van snelle en betrouwbare opslag.

Betrouwbaarheid en Duurzaamheid

CFexpress-kaarten zijn ontworpen voor intensief gebruik en zijn doorgaans robuuster dan SD-kaarten. De Lexar CFexpress PRO Type B is geen uitzondering. Deze kaart is gebouwd om bestand te zijn tegen extreme temperaturen, schokken en vibraties, wat essentieel is voor gebruik in zware omgevingen zoals sportevenementen, natuurfotografie en andere professionele toepassingen.

Lexar CFexpress PRO Type B
Lexar CFexpress PRO Type B

Vergelijking met SD-kaarten

Hoewel er duurzame SD-kaarten beschikbaar zijn, hebben ze over het algemeen niet dezelfde robuustheid als CFexpress-kaarten. SD-kaarten zijn gevoeliger voor fysieke schade en slijtage door intensief gebruik. Dit maakt de Lexar CFexpress PRO Type B een betrouwbaardere keuze voor professionals die hun apparatuur onder zware omstandigheden gebruiken.

Toekomstbestendigheid

Met de voortdurende vooruitgang in camera- en videotechnologie groeit ook de behoefte aan snellere en capaciteitsrijkere opslagmedia. CFexpress Type B is ontworpen met het oog op de toekomst, waardoor het een duurzame investering is.

Vergelijking met SD-kaarten

SD-kaarten, vooral de oudere UHS-I en UHS-II varianten, beginnen hun limieten te bereiken met de nieuwste high-end camera’s en videoprojecten. Hoewel UHS-III en SD Express in ontwikkeling zijn, zijn deze nog niet zo wijdverspreid als CFexpress Type B. Dit maakt de Lexar CFexpress PRO Type B een meer toekomstbestendige keuze voor professionals.

Lexar CFexpress PRO Type B
Lexar CFexpress PRO Type B

Capaciteit

De Lexar CFexpress PRO Type B biedt een breed scala aan capaciteiten, variërend van 128GB tot maar liefst 2TB. Deze grote opslagcapaciteit is ideaal voor langdurige opnamesessies, of het nu gaat om hoge-resolutie video’s of uitgebreide fotoshoots.

Hoewel SD-kaarten ook in hoge capaciteiten beschikbaar zijn, bereiken ze meestal hun limieten bij 512GB (er zijn slecht een paar versies van 1TB), en de snelheid kan variëren naarmate de capaciteit toeneemt. CFexpress-kaarten zoals de Lexar PRO Type B bieden consistente prestaties, zelfs bij hogere capaciteiten, wat een groot voordeel is voor professionele gebruikers.

Compatibiliteit

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen tussen Type A en Type B is compatibiliteit met je bestaande apparatuur. Niet alle camera’s en apparaten ondersteunen beide typen, dus het is essentieel om te controleren welke kaart jouw apparaat ondersteunt.

  • CFexpress Type A: Vaak gebruikt in kleinere en compactere camera’s, zoals sommige modellen van Sony. Ze zijn geschikt voor situaties waar ruimte en gewicht een grotere rol spelen.
  • CFexpress Type B: Wordt ondersteund door een breder scala aan high-end camera’s en videorecorders, zoals die van Canon, Nikon en Panasonic, die hogere prestaties en grotere capaciteiten vereisen.

 

Lexar CFexpress PRO Type B
Lexar CFexpress PRO Type B

Toepassingsgebieden

Voor videografen die werken met 4K of 8K video, is de snelheid en betrouwbaarheid van de Lexar CFexpress PRO Type B essentieel. De kaart kan hoge bitrates aan zonder dat er framedrops of haperingen optreden, wat resulteert in vloeiende en stabiele video-opnames.

Fotografen die werken met hoge-resolutie camera’s of die vaak in burst mode fotograferen, zullen de hoge schrijfsnelheden van deze kaart waarderen. Het stelt hen in staat om RAW-bestanden snel op te slaan zonder vertraging, wat cruciaal is voor het vastleggen van snelle actie of het werken in veeleisende omgevingen.

In professionele omgevingen waar betrouwbaarheid en prestaties essentieel zijn, biedt de Lexar CFexpress PRO Type B een betrouwbare opslagoplossing. Van sportevenementen tot natuurdocumentaires, deze kaart is ontworpen om de zwaarste uitdagingen aan te kunnen.

Nadelen

Hoewel de Lexar CFexpress PRO Type B vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen die het vermelden waard zijn.

Kosten

De kosten van CFexpress-kaarten zijn aanzienlijk hoger dan die van traditionele SD-kaarten. Dit kan een barrière zijn voor amateurfotografen en videografen of voor degenen met een beperkt budget. Echter, voor professionals die de snelheid en betrouwbaarheid nodig hebben, zijn de hogere kosten vaak gerechtvaardigd.

Compatibiliteit

Niet alle camera’s en apparaten ondersteunen CFexpress Type B, wat betekent dat gebruikers mogelijk hun apparatuur moeten upgraden om deze kaart te kunnen gebruiken. Hoewel steeds meer nieuwe apparaten compatibel zijn met CFexpress, kan dit een beperking zijn voor degenen met oudere apparatuur.

Conclusie

De Lexar CFexpress PRO Type B is een krachtige en betrouwbare geheugenkaart die ontworpen is voor de meest veeleisende professionele toepassingen. Met zijn uitzonderlijke snelheid, duurzaamheid en toekomstbestendigheid biedt het een aanzienlijk voordeel ten opzichte van traditionele SD-kaarten. Hoewel de kosten hoger zijn en er compatibiliteitsbeperkingen kunnen zijn, maken de voordelen deze kaart tot een waardevolle investering voor professionals in de fotografie- en videografie-industrie.

Of je nu een professionele videograaf bent die 8K video opneemt, een fotograaf die hoge-resolutie RAW-bestanden vastlegt, of iemand die gewoon de best mogelijke prestaties wil, de Lexar CFexpress PRO Type B biedt de snelheid en betrouwbaarheid die je nodig hebt om je werk naar een hoger niveau te tillen.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.