GadgetGear.nl

Review: SoundBlasterX Siege M04 pro gaming (mouse)


Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de SoundBlasterX Siege M04 pro gaming met 4.5 sterren.

The Good
 • Stijlvol ontwerp
 • 360-graden RGB rand verlichting
 • Rubberen grip coating
 • Lage lift off distance
 • Cursor voorspelling

The Bad
 • Vette vingers snel zichbaar

SoundBlaster X -het E-Sports label van Creative- blijft maar groeien en groeien. En met succes, dat bewijzen ze met de launch van de Sieg M04 Gaming Muis. 

“Sound BlasterX Siege M04 is een combinatie en verbetering van een aantal van de beste ideeën die er bestaan over verschillende soorten van gaming muizen. Van de esthetiek en ergonomie, tot aan de ingewikkelde technische details” dat en meer zei Creative over hun nieuwste volledige gaming muis. “We hebben een world-class gaming muis aan alle anderen rivaal gemanipuleerde” en daar zullen ze best eens gelijk in kunnen krijgen.

Looks & Feels

De Siege is een leuke verassing wanneer je deze uitpakt, want de muis is geheel zwart (op het witte X-je na) en dat maakt de Siege bijna een kantoormuis. Bijna natuurlijk, want als je verder kijkt en voelt, dan merk je direct dat deze muis een trukendoos aan boort heeft. De M04 van SoundBlasterX voelt direct super comfortabel aan. Iets groter dan de basis muis, iets gebogen, zwaarder en een zeer comfortabele duim grip aan de linker zijkant. Ik ga straks wat dieper in op de bijzonderheden, maar wat direct opviel was de click van de Siege zijn verrassend licht van druk en licht qua geluid. Dit is even wennen, maar werkt enorm rustgevend. Dat laatste kan ik van de basis intro led show niet zeggen 😉

Want zodra je de Siege aansluit -met de dikke, gevlochten kabel, dat extra duurzaamheid en een hoogwaardige uitstraling geeft- begint er een demo van de LED’s die de Siege in zich heeft. Dan weet je het zeker, dit is geen gewone muis. In de verpakking vind je wat documentatie waaruit bljkt dat je de nieuwste firmware en besturingsprogramma’s kunt downloaden. Dat heb ik gedaan en hier zie je direct wat je muisje allemaal kan.

Er zijn een aantal voorgeprogrammeerde lichtmodi te kiezen en natuurlijk kun je dit allemaal zelf ook instellen. Dus de hoeveel kleuren, de manier van bewegen, pulseren, de felheid en noem het allemaal maar op. Erg leuk! Thuis heb de Wave, een golf van kleur die aan de onderkant lijkt aan te spoelen, keer op keer. Op kantoor gebruik ik geen kleuren en heb ik alle LED uitstaan. Dat ziet er wat saai uit, maar je voelt telkens weer dat je een bijzonder product in de palm van je hand houdt.

De Siege M04

Laten we wat dieper in de muis duiken, want deze muis heeft verrassend veel in zijn mars. De Seige M04 is uitgerust met 7 volledig programmeerbare knoppen, on-board geheugen, DPI switching, rechterhand ergonomie en 16,8 miljoen kleuren lichteffecten. Als we dan toch in de specs duiken: de Siege bevat een PWM3360 IR LED-sensor, die 12.000 native DPI levert voor hoge  nauwkeurigheid. De gaming sensor is van Pixart, deze PMW3360 IR LED sensor heeft een 32-bits microcontroller die in staat is een polling rate (de snelheid dat de usb muis gegevens naar je computer brengt) van 1000 Hz native DPI en een lage 2mm lift-off afstand met nul ingebouwde versnelling en de cursor voorspelling. Dat laatste, de lift off stand van 2mm is vrij laag en dat is perfect. Voornamelijk met een ingebouwde versnelling en cursor voorspelling. De zorgt er namelijk voor dat als je tijdens een FPS je muis heel eventje op tilt omdat deze anders uit je gamebereik valt, je tijdelijk geen contact hebt met je bureau/muismat en de LED. Normaal gesproken zou je dus een stop hebben in je muis en je bewegingsactiviteit. Deze muis heeft dat dus niet, of erg weinig. Met de voorspelling weet de muis waar je ongeveer weer zou verder gaan en bootst de muisactiviteit na. Bijna geen onderbreking van jouw gameplezier.

Op de linkerflank heb je drie knoppen, twee aan de bovenkant voor algemene navigatie en één aan de voorkant dat perfect als een Sniper of macro-knop werkt. Zowel de linker- en rechterzijde van de muis heeft een duurzame rubberen grip die enorm fijn voelt, maar wel gevoelig is voor wat vuil door het reliëf in het rubber. De grip is ergonomisch gebogen, zodat je een stevige grip hebt en ondersteuning vind voor je hand. Daarnaast heb je een betere ‘pak’ om de muis te tillen voor de lift-off.  

Zowel de linker muisknop en de rechter muisknop zijn gemonteerd op eigen individueel geveerde panelen, waardoor je snel en onafhankelijk werkt. De lichtvoelbare click werkt enorm prettig en voelt alsof je nog sneller reageert. Op de top zit de DPI schakelaar aan de top en het scrollwiel, dat een rubberen bekleding heeft voor snelle rotatiesnelheid heeft met een voelbare bobbel. Dat laatste klinkt zo smerig als wat, maar voelt super prettig bij muizen. De muis is afgestemd op rechtshandig gebruik dat zie doordat de muis meer helt naar de rechterkant. Daarom moet een linkshandig beslist deze muis niet gebruiken.

Specificaties

 • USB 2.0
 • Sensor resolutie 12.000dpi
 • Aantal knoppen  7x
 • Rechtshandig
 • Hoogte 43mm
 • Breedte 67,65mm
 • Diepte  135,6mm
 • Gewicht (gram) 143g
 • Kleuren Zwart en Wit logo

Conclusie SoundBlasterX Siege M04

Het is meteen duidelijk dat de SoundBlasterX Siege M04 een product van premium kwaliteit is. Het gewicht, de looks en het algemene gevoel van de Siege ademen luxe. De lage lift-off, het gebogen design met alle grip werkt gewoon goed. Het ontwerp is niet uniek, maar komt bijna niet voor en dat maakt de muis al wat leuker. Combineer dit met alle genoemde voordelen, de specs en de toffe led show, dan heb je gewoon één van de beste muizen voor een prima prijs. De Creative Sound BlasterX Siege M04 is nu beschikbaar vanaf ongeveer € 60,-

2 reacties

 • Dankjewel voor je review. Waar kan je deze muis in Nederland aanschaffen. Heb zitten te googlen en een amazon uk link gevonden die niet levert naar Nederland. Daar staat het op voor 70 pond.

  Op de Europese Creative site wordt het voor €79,99 aangeboden. Een stuk hoger dan de €60,- wat je in je review noemt.

  • Soei, bedankt en leuk dat m’n review de doorslag gaf. Ik gebruik em nog steeds.

   Als je gewoon Google op SoundblasterX Siege M04 kopen dan zie je een site waar verschillende NL prijzen staan. Goedkoopste is nu 69,- geworden. Iets gestegen dus.