Review: Sandberg Wireless Sniper Mouse (Muis)

De Sandberg Wireless Sniper Mouse is een gaming muis die je draadloos kunt gebruiken! Dan gaan direct alarmbellen rinkelen, want waren draadloze muizen niet trager? En gaat het bij gaming juist net om snelheid en reageren? We testen deze kaasknager!

 

Wat direct opvalt aan de Sniper Mouse is dat dit een typische toffe office muis kan zijn. Hij schijnt, knippert en blinkt niet te hard, maar heeft wel een paar coole features. De vorm en de kleuren zijn sportief, maar niet opvallend ruig en kinderlijk, iets wat helaas maar al te vaak voorkomt in E-sports land. Want natuurlijk willen we allemaal iets opvallend (wat dacht je van de Blast Mouse uit een eerdere review van mij) , maar op het werk kunnen we niet te veel opvallen toch?

Wat praat je nu de hele tijd over het werk?! Ik wil gamen met die Sniper Muis! Ja, dat kan ook prima. Hij is er immers voor gemaakt. Ik wilde alleen even melden dat je deze toffe muis ook prima kunt gebruiken voor op kantoor. Goh, wat een gesprek met jezelf.

De muis voelt prettig in de handpalm, een gemiddelde grootte qua formaat wat het ideaal maakt voor mensen met kleinere of middelgrote handen. Heb je echt grote handen dan merk je dat je zo nu en dan de muis moet positioneren.

De gaming opties van deze muis zit hem in wat mooie 3 kleuren ledjes, de 8 macro’s knoppen en de DPI standen tot 2400. Acht muisknoppen kan ik zelf niet toebedelen omdat ik in mijn games (actie rpg en FPS) vaak niet meer gebruik dan een dubbel schot of een combinatie van een aanval. Wat wel tof is dat als je thuis op de bank zit en je deze muis hebt aangesloten op je pc of tv dat je er media mee kunt bedienen. Ja, duh! Nee, ik bedoel dat alle acht knoppen een geprogrammeerde instelling hebben. Check het in het onderstaande plaatje, tof he!

Een wireless mouse geeft een signaaltje af. Dat doet een besnoerde piepert ook, alleen draadloos moet dit via een omweg. De muis zendt een elektromagnetisch radiosignaal uit dat aan de PC meldt dat er geklikt wordt.  De ontvanger geeft de signalen weer door aan de computer en de softwareprogramma’s die op dat moment worden gebruikt. Dat betekent dus dat een besnoerde muis altijd sneller is. Dat is een nadeel voor wat betreft het gamen wanneer iedere 100 e van een seconde telt. Ook kan de muis nog niet mee op de 5GHz met de Wireless frequency: 2405 MHz – 2476 MHz.

In de praktijk moet ik toegeven dat ik het verschil tussen een bedrade muis en de Sniper niet merk. Ik heb Counter-Strike: Global Offensive gespeeld waar toch echt een tel het verschil maakt. Mijn score was niet anders dan normaal. Het is responsief en glijdt langs mijn muismat met gemak. De DPI-switch maakt in-game switching eenvoudig wanneer er geconcetreerd gericht moet worden, of gerend moet worden met een vlotte beweging. Ook merkte ik geen verschil wanneer je de kabel inplugde in de Sniper Mouse.

Ja, dat valt wel op! De Sandberg Wireless Sniper Gaming muis kan draadloos worden gebruikt of bedraad. Met een 1,200mAh lithium batterij die ongeveer 7 uur duurt om op te laden, gebruik ik nu al weken de muis draadloos.

 

Specificaties

 • USB interface
 • Wireless frequency: 2405 MHz – 2476 MHz
 • Optical sensor
 • Up to 2400 DPI switchable
 • 3-color LED lights
 • 8 buttons
 • Key life: 5 million
 • Rechargeable 1200 mAh lithium battery
 • Battery LED indicator
 • Charge time: Approx. 6-8 hours
 • Working time: Approx. 3 months

Conclusie

De Sandberg Wireless EsportsEquipment Sniper Gaming muis is een fantastische muis die comfort en eenvoud biedt in één product. Het switchen naar bedraad en draadloos is ideaal als je batterijen het begeven zijn en het presteert uitzonderlijk goed voor zowel gaming en algemene PC-gebruik. De aanschafprijs vanaf ongeveer € 40,- is een lage prijs van een gaming muis en zeker één die draadloos en bedraad is. De voorgeprogrammeerde media buttons, het beschaafde uiterlijk door de relatieve eenvoud van gaming muizen maakt de Sniper Mouse één van mijn favorieten.

 

 

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Draad en Draadloos
 • 2400 DPI switch
 • Geen merkbare speedloss
 • Eenvoud qua looks

THE BAD

 • Geen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.