Nest Cam Outdoor
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nest beveiligingscamera’s kwetsbaarder dan verwacht

Gisteren schreef onze Albert al een review van de Nest Cam Outdoor. Daaruit kwamen twee grote kwetsbaarheden naar voren; de afhankelijkheid van WiFi en de kabel die door te knippen is. Nu blijken inbrekers de camera’s ook nog op afstand uit te kunnen schakelen.

Onderzoeker Jason Doyle ontdekte de nieuwe kwetsbaarheid dat in het bluetooth circuit van de camera zit. Via een bluetooth verbinding blijkt het mogelijk om de camera’s van Nest opnieuw te laten opstarten of zelfs te ontkoppelen van de WiFi. In dat geval verliezen de camera’s van Nest hun functionaliteit.

De kwetsbaarheid via bluetooth betekent dat inbrekers niet langer in de buurt van de camera hoeven te zijn om deze onklaar te maken. De bluetooth technologie van Next zal het toelaten om vanaf een meter of 10 afstand de camera’s te saboteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.