Het klinkt misschien alsof je het niet zou willen gebruiken. Een zonnebril met gematteerde glazen. Hoewel je misschien het idee krijgt dat de wereld er een stukje waziger van wordt, is het een Nederlands bedrijf toch gelukt te zorgen dat je scherp zicht behoudt. De Mariener zonnebril zou maar zo dé trend van 2017 kunnen worden.

Het merk Mariener bouwt al sinds 2012 zonnebrillen, maar maakt met de nieuwste Mariener toch echt indruk. Natuurlijk bevatten de glazen UV400 bescherming zodat jouw ogen niet al teveel bloot worden gesteld aan schadelijke UV stralen. Daarnaast zijn de glazen met enkele coatings afgewerkt. Zo is er een hydrofobische laag die water, vuil en vet moet afstoten en is er een nieuwe coating op aangebracht om de glazen te beschermen tegen krassen.

Het meest bijzondere is de mat-reflectieve laag die op de zonnebrillen is aangebracht. Deze laag komt in blauwe, oranje en zilveren uitvoeringen en zorgt ervoor dat de glazen mat reflecteren. Hoewel het licht van voren lijkt te worden gebroken, zou je met de bril op nog steeds scherp zicht hebben.

Voor nu brengt Mariener de technologie op de markt in combinatie met haar Wayfarer monturen, maar het bedrijf is ook van plan om de lenstechnologie toe te passen op sneeuw en motorbrillen.

Om de brillen in productie te nemen, is het Nederlandse bedrijf een Kickstarter campagne gestart. Mariener hoopt op deze manier minimaal €10.000 op te halen. Bij €20.000 en €30.000 zal het bedrijf ook met nieuwe kleuren voor haar glazen komen. Op Kickstarter zijn de brillen op dit moment vanaf €25 aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.