GadgetGear.nl

Google’s Chrome browser krijgt betere ondersteuning 3D graphics

Google heeft een update uitgebracht die gebruik van 3D graphics op internet weleens zou kunnen stimuleren. Wat dit gaat betekenen leggen we in deze post uit.

Wat Google heeft gedaan, is alle desktop versies van de Chrome OS browser voorzien van WebGL 2 ondersteuning. Deze ondersteuning zat al in de browsers van FireFox en Opera, maar Chrome is met 58+% de meest gebruikte browser.

Met deze ondersteuning krijgen browsergames een enorme boost. De kans is dan ook groot dat diverse mobiele games nu met gemak geschikt gemaakt kunnen worden om af te spelen in de browser. Daarnaast maakt WebGL 2 het mogelijk om meer met 3D te doen in de weergave van websites. Zo zou het in theorie zelfs mogelijk zijn om websites in VR te bouwen wanneer je deze met een VR bril op bezoekt en daardoor een realistische 3D ervaring voor jouw neus te zien.

Zit je achter een desktop computer met Chrome en wil je kijken wat WebGL 2 voor de browser kan betekenen? Check dan deze demo.

Reageren