Epson gaat inktverpakkingen verkleinen

Epson verpakkingen

Leuk persbericht van Epson vandaag. Het bedrijf past haar inktverpakkingen aan en verkleint ze met 16 procent. De nieuwe verpakking leidt tot een aantal voordelen. Het belangrijkste? Het milieu.

Epson gaat tussen de 13% en 16% van blisterverpakkingen afhalen. Dit heeft voor het milieu een aantal interessante voordelen. Natuurlijk wordt er minder materiaal gebruikt. Daarnaast kunnen er meer verpakkingen in een doos, dus ook in een vrachtwagen. Waardoor die minder bewegingen hoeven te maken. Positief voor het milieu en natuurlijk ook voor de kosten die Epson heeft aan de distributie. Ook kan er meer in het schap waardoor de retailer minder voorraad in het magazijn hoeft op te slaan, of er gewoon meer verschillende producten in het schap kunnen. Slim aan alle kanten.

Epson onderstreept overigens dat het om een reductie in het formaat van de verpakking gaat. Niet om een reductie in de hoeveelheid inkt die wordt verkocht ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.