Review: Philips Innergizer Powerblender HR3865 (High Speed Blender)

Philips brengt, dankzij de 45.000 RPM, een professionele blender naar de huiselijke keuken. De Innergizer is een Schizo in de keuken, want deze machine is behalve een Power blender, tevens een High Speed blender. Wat dat inhoudt lees je hier, bij GadgetGear!

Unboxing

Het eerste wat opvalt wanneer je de blender uit de verpakking haalt is, hoe groot het apparaat is. De Innergizer is een grote en zware machine van 29,4 cm hoogte, inclusief de 2 liter kan en 28 cm breed. De blender weegt 6600 gram en is een stevige basis voor de grote Tritan kan. De blender is gemaakt van 90% gerecycled materiaal dat resulteerde in plastic ABS, dat uit één stuk bestaat. De Innergizer heeft de gebruikelijke twee jaar fabrieksgarantie.

De high speed blender

Er zijn enorm veel manieren om vitaminen via sappen binnen te krijgen. Er zijn slowjuicers, sapcentrifuges en er zijn diverse soorten blenders. Het grote verschil tussen de blender en de andere twee sapmakers zit hem in de energie en vitamine winst. In deze review gaan we nog een stapje verder en hebben we het over de High speed en Power blending.

Met een blender zoals de Innergizer van Philips worden de voedingsproducten in het geheel versneden en er vindt dus geen scheiding plaats van schillen en pitten zoals bij sapcentrifuges. Je kunt alles, inclusief schil en vezels blenden tot een ultradunne en geconcentreerde drank. Waar een slowjuicer een voedingsproduct langzaam fijn kauwt/maalt, maakt een High speed blender binnen enkele seconden een flinterdun sapje van...Van wat dan ook!

Met de High speed blender wordt met de scherpe messen, veel kracht en een super hoge snelheid (45.000 RPM) een totaalsap gemaakt. De vier messen van de Philips blender staan allemaal gebogen naar een andere hoek zodat ze gemakkelijk allerlei vormen en maten van voedingsproducten naar zich toe kunnen trekken en vermalen. Doordat je het fruit, groente of grassoort (alleen niet de taaie grassoorten) microscopisch fijn gesneden laat worden, ontstaat er een open celstructuur. Hierdoor neemt de natuurlijk opneembaarheid enorm toe. Hoe sneller en krachtiger de blender is, hoe egaler het resultaat en hoe beter de blender kan verwerken. Door de hoge snelheden komen meer voedingsstoffen vrij dan bij een normale blender. Maar liefst 97% van de voedingsstoffen uit alle groenten en fruit worden gewonnen uit de voedingsproducten, dankzij de Innergizer. Tot nu toe bestond een blender met kwaliteit zoals deze alleen nog in de professionele blender markt. Omdat de consumentenmarkt ook steeds interessanter werd voor de fabrikant, mede dankzij de wensen naar professioneler materiaal, is de Innergizer beschikbaar voor thuisgebruik.

Het blenden op hoge snelheid en met veel kracht zorgt voor een essentieel verschil in vergelijking met slow juicers of 'gewone' blenders met minder toeren.

Highspeed blender

Langzame, gelijkmatige afgifte van voedingsstoffen
Sterk verzadigd
Geeft langdurig energie
Geen bloedsuikerspiegel pieken
Ondersteund de spijsvertering
Gemakkelijker vertering door vermaling vezels

Slowspeed blender

Snelle directe afgifte van voedingsstoffen
Matig verzadigend
Geeft kortstondige energie
Pieken bloedsuikerspiegel fruitsappen
Ontlast de spijsvertering
Gemakkelijker vertering door afwezigheid vezels

Philips Avance HR3865/00 - Innergizer Power Blender

De Philips Avance HR3865/00 Innergizer Powerblender bevat de Problend Extreme-technologie. Dit is een techniek waarbij een krachtige motor met een vermogen van 2000 watt en 45000 toeren per minuut razendsnel blend. De HR3865/00 heeft een scherm met een gebruikersinterface met 3 tot 5 voorgeprogrammeerde modi. Zo heb je een icoon voor smoothies, IJs/milkshakes, soepen, noten en Ijsblokjes.  De handmatige modus heeft variabele snelheid opties.

What to blend?

Wat maak je eigenlijk met een blender? Denk hierbij aan smoothies, warme soepen, zware boters, beslag, sauzen, siropen, schaafijs, milkshakes. Ook pesto en humus kun je zelf te maken. Dankzij de hoge RPM en wattage kunnen zelfs avocadopitten verpulverd worden en kun je ook zelf brooddeeg draaien.  Nu hoor ik je denken “waarom zouden we avocadopitten willen verpulveren?” nou er staat een recept meegeleverd waar de avocado inclusief pit mag worden gebruikt.

Mocht je hem hiervoor willen gebruiken, brengt dit wel een zeker geluid met zich mee. Dit geluid is harder dan bij normale blenders, maar voor een High Speed blender normaal en niet harder dan bij andere (professionele) High Speed blenders.

Onderhoud en schoonmaken

De blender is zeer gemakkelijk schoon te maken doordat het mes verwijderbaar is en doordat de kan vaatwasser bestendig is.  Het apparaat zelf is niet geheel vaatwasserbestendig, alles behalve de RVS hoofdunit en messen.

Conclusie Philips Avance HR3865/00 Innergizer Powerblender

De Philips Avance HR3865/00 Innergizer Powerblender is werkelijk één van de beste blenders van dit moment. Waar hij het bij sommige blenders mis gaat aan vermogen en toeren maakt de Innergizer dit allemaal goed.  Bij blenders in het lagere segment is de bereidingstijd en het fijne resultaat veel minder, dan bij de Innergizer. De smoothies zijn echt smooth en de soepen zijn heerlijk voedzaam en flinterdun. Binnen 15 seconden zijn je ingrediënten verandert van vast, naar vloeibaar zonder restanten. Hij draait zijn hand niet om voor wat bevroren fruit, maalt noten fijn zodat je zelf amandelmelk kunt maken en de blender maakt bij middelmatige inspanning weinig lawaai. Het is prettig dat je behalve de voorgeprogrammeerde modi ook zelf, handmatig de blender snelheid kunt aanpassen. Het is jammer dat de messen en de hoofd unit nog niet vaatwasser bestendig zijn. Dankzij het gewicht van de blender staat hij zeer stevig en is hij een veel gebruikte aanwinst voor de keuken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Snel
  • Flinterdun
  • Sterk
  • Mooi

THE BAD

  • Niet geheel vaatwasserbestendig
Jeroen
Jeroen: Redacteur en manusje van alles. | Cars | Gadgets | Home & Cooking | Redactie: Jeroen.rottier@gadgetgear.nl | Prive: info@jeroencornelis.nl

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram