Picture of Jeroen
Jeroen

Review : Bigben RR80 Rubik’s cube (wekkerradio)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Cool design
  • Batterij en stroom
  • Radio en Buzzer
  • Prijs

THE BAD

  • Geen (gedeeltelijke) Rubiks Puzzel

Wakker worden als een bolleboos, met de Rubik’s Cube van Bigben kan het. Deze fraaie kubus is geen puzzel, maar een wekkerradio!

De Rubiks Cube kent iedereen wel. Misschien niet van naam, maar zeker van gezicht. Een puzzel die bijna niet te kraken was voor de 1 en voor de ander binnen enkele minuten draaien opgelost was. BigBen heeft ingespeeld op een nostalgisch goedje dat een modern art niveau style teweeg brengt op je nachtkastje.

De cube

De Bigben RR80 Rubik’s cube weegt 420 gram en is het formaat van 12x12x12 geschikt voor iedere slaapkamer.  Je kunt de wekker aansluiten op je stroomnet of voeden met 2 AAA batterijen. Het voordeel (of nadeel) van deze laatste is dat je echt geen excuus meer hebt om te laat te komen, want de wekker blijft wekken als de stroom uitvalt, want je batterijen doen het! Heb je geen batterijen dan kun je hem altijd nog in het stopcontact steken.

Met twee in te stellen alarmtijden voldoet de cube aan iets meer dan de minimale eisen. Daarnaast heb je de keuze om wakker te worden met je favoriete ochtendshow op de (FM) radio of een wekker geluid (Buzzer).  Het display van de wekker is wel wat uitgebreider dan de meeste in deze prijsklasse. Op het verlichte informatiedisplay kun je naast de tijd nog veel meer aflezen. Bijvoorbeeld op welke radiofrequentie de cube wekker staat afgesteld, welke datum het is, of de wekker aanstaat en op welk alarmtijden. Als extra zit er een sleep functie op de cube. Hiermee kun je instellen hoe lang de radio aan moet blijven en als de ingestelde tijd verstreken is, gaat de wekker automatisch uit.  Het grote display blijft (dimbaar) actief.

De bediening

De kubuswekker is eenvoudig te bedienen door grote knoppen aan de zijkant. Ik las wat over lastige bediening, maar in de praktijk snap ik werkelijk niet waar mensen mee worstelden. Het handigste van de bediening is de snoozer. De gehele bovenkant van de cube is namelijk de snooze knop, zodat je die zeker niet kunt missen.

Conclusie

De Bigben RR80 Rubik’s cube wekkerradio is meer gadget dan wekker, maar werkt en wekt perfect. De prijs van ongeveer 30,- euro is supervoordelig voor het hippe design en de functies die de kubus heeft.  De tijd is duidelijk leesbaar en het alarm kan je instellen in twee voorkeuren (bijvoorbeeld  doordeweeks of voor in het weekend). Door de snooze kun je het met 1 tijd per dag makkelijk af.  Het enige wat misschien een nadeeltje is, is dat de cube geen Rubik’s puzzel functie heeft. Je kunt dus niet een gedeelte draaien, dat zou wel grappig zijn. Maar gelukkig hoef je geen puzzel op te lossen zodat de wekker stopt met piepen. Genoeg gekkige geiten, al met al een top wekker en de kwaliteit is zeker goed voor de prijs die je betaalt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.