GadgetGear.nl
Pioneer Rayz Plus

Ook Pioneer komt met Lightning oordopjes voor iOS

Na JBL komt ook Pioneer met oordopjes die direct op de Lightning aansluiting van Apple apparaten gaat. Aan de ene kant is dit gemakkelijker omdat je geen adapter nodig hebt om de oordopjes aan te sluiten. Van de andere kant biedt het een heel aantrekkelijk voordeel voor Pioneer. Net als JBL is het voor Pioneer […]

Na JBL komt ook Pioneer met oordopjes die direct op de Lightning aansluiting van Apple apparaten gaat. Aan de ene kant is dit gemakkelijker omdat je geen adapter nodig hebt om de oordopjes aan te sluiten. Van de andere kant biedt het een heel aantrekkelijk voordeel voor Pioneer.

Net als JBL is het voor Pioneer mogelijk om op deze manier zelf de DSP voor de oordopjes te leveren. Deze zit in de elektronica verwerkt en zorgt ervoor dat het geluid geoptimaliseerd is voor de oordopjes. Dit in tegenstelling tot geluid uit een 3,5mm audio aansluiting dat altijd generiek is. Kun je dat dan niet omvormen? Jawel, maar dat kost stroom. En dat zit wel in de Lightning aansluiting en niet in een 3,5mm aansluiting.

De nieuwe oordopjes van Pioneer hebben de naam Rayz Plus meegekregen. Naast dat Pioneer de controle neemt over de DSP, heeft het merk ook actieve ruisonderdrukking in de Rayz Plus ingebouwd. Daarnaast is er een passthru aansluiting voor de lightning plug. Zo kun je muziek luisteren en gelijktijdig jouw iPhone blijven laden. Handig. Maar dan moet je wel het Rayz Plus model hebben. Het gewone Rayz model mist die luxe. Inderdaad, er komt ook een budget uitvoering.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.