MWC: Roborace onthult eerste zelfrijdende F1 racewagen

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) heeft Roborace iets unieks gedaan. Na de sportwagens van Tesla heeft Roborace de lat wat hoger gelegd en de eerste, autonome, racewagen onthuld. Zonder plek voor een mens helaas…

De meeste autobouwers die momenteel werken aan zelfrijdende auto’s maken het zich gemakkelijk door een bestaand chassis om te bouwen. Bij Roborace hebben ze dit anders gedaan en de racewagen compleet vanaf de grond opnieuw ontwikkeld. Zonder rekening te hoeven houden met een mens, en dan krijg je een compleet ander design.

Roborace blijkt al lang met de ontwikkeling van de racewagens bezig te zijn. Vorige week hebben twee modellen succesvol een race afgelegd op een afgesloten circuit in Buenos Aires. Nouja, succesvol… er was wel spraken van een crash. Maar ook daar leer je van ;-).

Het idee achter Roborace is dat het bedrijf tien wagens gaat bouwen. Deze worden aan tien teams gegeven. Het is aan deze teams om de slimste kunstmatige intelligentie te ontwikkelen om de bolide veilig op de baan te houden en voorin de strijd. Op deze manier zijn het de programmeurs die de sterren van de show gaan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram