Logo GadgetGear.nl
Alcatel A3
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Dit zijn de Alcatel A3 en U5 Android smartphones

Naast de opvallende Alcatel A5 vanochtend, heeft de fabrikant van smartphones nog twee toestellen gelanceerd. Het gaat om de instapmodellen A3 en U5. Beide Android smartphones richten zich op de onderkant van de markt.

Alcatel A3

De Alcatel A3 (boven afgebeeld) is een 5 inch smartphone met een 720p resolutie. De Android smartphone draait op de Mediatek MT6737 chipset. Dit is dezelfde chipset die in de Alcatel Shine van eind 2016 zat, in de goedkope uitvoering van de Asus ZenFone 3 Max is geplaatst en ook in de nieuwe Archos Graphite 50 en Graphite 55 zit. Deze heeft een quad-core processor waarbij alle vier de rekenkernen op 1.25GHz zijn geklokt. Daarnaast krijg je 1,5GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte. Je kunt ook een microSD kaartje plaatsen.

Het toestel krijgt achter een 13 megapixel camera mee en nog eens 5 megapixels voor voor selfies. Beiden krijgen een flitser mee. Het toestel beschikt over een 2.460mAh accu en kan met 4G overweg. Er is onder anderen ondersteuning voor VoLTE. Achterop zit ook nog een vingerafdruksensor.

Alcatel U5

De Alcatel U5 is een nog net iets goedkopere Android smartphone geworden. Deze draait op de MediaTek 6737M chipset met vier rekenkernen die op 1.1GHz zijn geklokt. Je krijgt nu maar 1Gb aan werkgeheugen mee en slechts 8GB aan opslagruimte waarvan 3GB ook echt bruikbaar zal zijn. Je kunt dit wel vergroten met een microSD kaartje.

Alcatel U5

Achter krijg je een 5 megapixel camera en voor 2 megapixels voor selfies. Beide camera’s zijn voorzien van een flitser. Het toestel krijgt een 5 inch display met resolutie van 854×480 pixels en een 2.050mAh accu.

Beschikbaarheid

De Alcatel U5 gaat €99 kosten. De A3 €149.

Update 02-03: Specs van de ALcatel U5 zijn aangepast. Alcatel heeft in eerste instantie de verkeerde specs naar de pers gecommuniceerd.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.