Alcatel A5 LED
Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Dit is de Alcatel A5 LED met bijzondere LED cover

Ze weten wel hoe je op moet vallen, de jongens van Alcatel. Met de nieuwe A5 LED introduceerde het merk misschien wel de meest opvallende Android smartphone van het Mobile World Congress (MWC).

De Alcatel A5 LED is uitgerust met een 5,2 inch display met een 720p HD resolutie. Onder het display vormt de MediaTek MT6753 chipset het kloppend hart van deze opvallende Android smartphone. De chipset is voorzien van een octa-core processor waarbij alle acht rekenkernen op 1,5GHz draaien. Er ligt 2Gb aan werkgeheugen in en je krijgt 16GB aan interne opslagruimte. Een microSD kaartje plaatsen is mogelijk.

Alcatel A5 LED

Het toestel valt op door de LED cover die Alcatel erop zet. Een speciale cover waarachter 35 LED’s verstopt zitten. Met deze LED’s zijn lichtshows te maken, maar je kunt ze ook gebruiken om notificaties weer te geven. Je kunt er dus lekker creatief mee worden. Is al dat geknipper teveel voor je, komt Alcatel ook nog met een PC cover variant die geen LED’s bevat. Dan is het toestel ook minder dik.

Je krijgt achterop het toestel nog een 8 megapixel camera en voor nog eens 5 megapixels voor selfies. Het toestel beschikt voor beide camera’s over een flitser.

Beschikbaarheid

De Alcatel A5 LED ligt vanaf juni in de winkel voor €199.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.