Logo GadgetGear.nl
Sony Xperia 2017
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gelekt: Sony Xperia 2017

Echt heel veel meer dan een foto hebben we nog niet, maar hij is gelekt. Wat je ziet is de ‘Xperia 2017’. Of dit de daadwerkelijke productnaam is, is nog onbekend. Sony heeft de X series nog maar net gelanceerd nadat de Z series werd afgesloten met een onbegrijpelijk zwakke Xperia Z3+ en Xperia Z5.

Als Sony inderdaad alweer overgaat op een nieuwe naamgeving voor de serie zou dit kunnen betekenen dat we nog maar één vlaggenschip per jaar van het Japanse merkt mogen verwachten.

De foto’s vertellen ons het volgende over het nieuwe vlaggenschip. We zien een display dat traditioneel rond de 5 inch zit. De vingerafdrukscanner zit weer in de powerknop aan de zijkant van het toestel. Achterop zien we slechts één cameralens waar zelfs Archos tijdens het MWC goedkope toestellen weet te presenteren met een dubbele camera. Sony doet dus niet mee aan deze race.

Kijken we naar de flitsers en de formaten van de toestellen, dan krijgt de Xperia 2017 serie vier verschillende modellen waarvan de zwarte en blauwe op de foto laser autofocus meekrijgen. In hoeverre Sony weer plastic heeft gebruikt voor de zij- en achterkanten is nog onduidelijk. Wel verwachten we dat de toestellen standaard op Android 7 Nougat zullen draaien.

Sony zal haar nieuwe Android smartphones presenteren tijdens het MWC dat vandaag zo ongeveer start. Vanavond presenteren ook LG en Samsung hun nieuwe vlaggenschepen. Deze foto werd gelekt door Evan Blass.

2 reacties

 1. Beetje een negatieve toon. Sowieso vond ik de Z5 zeker geen slecht toestel.

  Verder zijn die twee camera’s leuk, maar het is nog altijd niet aangetoond dat die dubbele camera’s ook daadwerkelijk voor betere foto’s zorgen.

  Het gebruik van plastic aan de zijkanten heb ik ook mijn twijfels bij. Maar als het beter werkt dan bewerkt metaal, zou dat wel mijn voorkeur hebben. De laatste jaren heb ik een iPhone en een HTC One gebruikt, en die waren toch wel erg glibberig.

  Een nieuwe naam-geving zou ik persoonlijk wel positief vinden. Z Premium, XZ zei me niet zo veel. We moeten gewoon iets hebben dat eenduidig is.

  Ik vind persoonlijk die Sony-telefoons wel mooi. Maar ze moeten wel wat meer doen om het echt iets aparts te maken. Misschien standaard combinatie-deals met andere producten van hun of betere audio output via de jack-aansluiting.

 2. De Z3+ had behoorlijke problemen met oververhitting. De Z5 loste deze slechts gedeeltelijk op. Verder waren dit inderdaad top toestellen.

  De keuze voor metaal of plastic kent beiden voor- en nadelen. Plastic hoeft niet nadelig te zijn, maar mag je wel terugzien in de prijsstelling.

  Qua cameratechniek is het een observatie dat Sony niet meegaat met de trend. Dat hoeft niet te betekenen dat ze met één camera slechter werk afleveren inderdaad. Echter, Sony levert camera’s voor heel veel andere merken. Je zou verwachten dat ze juist hier in mee zouden gaan.

  Qua audio beschikken de Qualcomm modellen al sinds de Z3+ over hi-res audio. Dus dat zit wel goed ;-).

  Jammer dat het bericht wat negatief overkomt. Is niet de bedoeling. Ik ben zelf tot de Z3+ echt fan geweest van de Xperia smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.