Er zit momenteel veel beweging in Fitbit en niet alles klinkt helemaal rooskleurig. Het bedrijf slokte concurrent Pebble al op en schrapte daar alle ondersteuning voor producten. Ook de verkoop werd direct gestopt en een hoop Kickstarter gebruikers bleven in onzekerheid achter. Nu lijkt Fitbit van plan om haar distributienetwerk op te heffen.

Op de site van Fitbit verscheen een nieuwe vacature die hierop wijst. Het bedrijf zoekt een Director fo Operations EMEA. Deze moet de distributie via de distributeurs opnieuw evalueren en een direct distributiemodel richting consumenten opzetten.

Met andere woorden, uitzoeken waar de distributeurs hun verkoopkanalen hebben en proberen deze direct te bedienen. Zo is er meer marge te verdelen tussen Fitbit en het verkoopkanaal. Wat dit voor de kwaliteit van de service gaat betekenen is nog onbekend. Daarnaast is het maar de vraag of verkopers er op zitten te wachten om één contract met Fitbit te sluiten terwijl ze nu met één distributeur meteen een aantal merken in huis halen.

Via Connexie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.