Review: Moto Mods Lenovo Insta-Share Projector

Onderweg projecteren, dat is het idee achter de Lenovo Insta-Share Projector in de Moto Mods serie. Deze moto mod voegt namelijk een volwaardige DLP projector aan jouw smartphone toe.

Lenovo bracht al verschillende smartphones en tablets met een kleine DLP projector op de markt. Dat Lenovo zelf een Moto Mod met DLP projector zou ontwikkelen is dus niet heel vreemd. De ervaring is immers al in huis.

Unboxing

In de verpakking van de Moto Mods Lenovo Insta-Share Projector vinden we de projector en een handleiding. Daarnaast geeft Lenovo er een handig draagtasje bij.

Design

Qua design valt deze Moto Mod zeker op. Er lijkt door gebruik te maken van aluminium wel rekening te zijn gehouden met het design van de Moto Z smartphoones, maar door het te borstelen valt het toch een beetje uit de toon. Ook de ribbels in het zwarte plastic passen eigenlijk niet bij het strakke uiterlijk van de smartphones. Jammer, maar het gaat natuurlijk vooral ook om de praktische kant van het ontwerp. De ribbels zijn er om warmte te geleiden. Er zitten namelijk ventilatoren in de projector. Voor het geluid van die ventilatoren hoef je niet te vrezen. Ze draaien erg zacht.

De aluminium klep functioneert namelijk als standaard zodat je de projectiehoek van de DLP projector kunt bepalen. Er zitten boven en onder anti-slip strips op die bij ons exemplaar echt al loskomen. Mogelijk is hier een verkeerde lijm gebruikt.

De DLP projector

De projector maakt gebruik van aut-keystone correctie. Hij meet dus de hoek waarin de smartphone staat en corrigeert hierop de projectie. Scherpstellen gaat handmatig met een wieltje bovenop de projector. Het kost dus relatief weinig moeite om het plaatje recht en scherp op de muur te zetten. Daarbij kun je projecteren tot ongeveer 70 inch.

Wel is het ontzettend belangrijk om te kiezen voor een donkere ruimte. De kleine projector kan met slechts 50 lumen projecteren. Het contrast is met 400:1 dan ook laag. Iets anders dat laag is, is de resolutie. Deze meet 854×480 ofwel 480p in 16:9 verhouding (breedbeeld). De resolutie van SD TV. Dat is wel bruikbaar, maar niet heel fraai wanneer je een filmpje wilt kijken.

Maar dat wil je toch niet, tenzij het een hele korte film is. Bij onze test hield de projector het net geen uur vol. De Lenovo Insta-Share Projector maakt namelijk geen gebruik van de smartphone accu, maar van een eigen 1.100mAh accu. Deze accucapaciteit is niet te gebruiken als powerbank voor jouw Moto Z.

Qua instellingen biedt Lenovo de mogelijkheid om de helderheid aan te passen. Zet je deze omlaag, gaat de projectietijd uiteraard omhoog. Belangrijker nog is de mogelijkheid om notificaties niet op de projectie te laten zien, maar alleen op de smartphone. Wel zo handig. Qua kleurbereik zie je wel een heel duidelijk verschil tussen het AMOLED display van de Moto Z Play die wij gebruikten voor de test en de daadwerkelijke projectie op de muur.

Conclusie Moto Mods Lenovo Insta-Share Projector

De Moto Mods Lenovo Insta-Share Projector is een enorm goed idee met de nodige technische beperkingen. Natuurlijk geeft het een kick om altijd en overal even een projectie op een muur te kunnen slingeren, maar dan moet het echt goed donker zijn en dan moet de muur wel echt wit zijn. De beperkte lichtopbrengst, zeer beperkte resolutie en zeer beperkte accuduur maken het echter een net-niet goed uitgewerkt product. Als je dan bedenkt dat dit met zo’n €290 de duurste Moto Mod is kun je beter voor dat geld een losse pico-projector kopen en op jouw smartphone aansluiten. Dat is iets minder gemakkelijk mee te nemen, maar je hebt er dan wel heel veel meer plezier van.

Beschikbaarheid

De Moto Mods Lenovo Insta-Share Projector is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Handige projector in combinatie met de smartphone

THE BAD

  • Lage lichtopbrengst
  • Lage resolutie
  • Relatief korte accuduur
  • Accu is niet als powerbank inzetbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.