CES: TCL introduceert IoT en wearable producten onder eigen merk

TCL Lifecam WiFi IP Camera

TCL kennen we in de vakpers al jaren als het merk achter Alcatel OneTouch. Inderdaad. Dat OneTouch mocht er begin vorig jaar eindelijk vanaf. Ook weten we dat TCL sinds afgelopen jaar de merkrechten op BlackBerry heeft verworven. Daarnaast lijkt TCL nu ook onder het eigen merk mobiele accessoires op de markt te gaan brengen. Tijdens de CES introduceerde het merk een eerste wearable en een Smart Home / IoT kit.

TCL Moveband

En dan beginnen we met zo ongeveer het minst spannende nieuws van TCL. Het merk brengt de Moveband op de markt. Een fitness tracker in een strak, zakelijk design. De accu is één van de highlights van de nieuwe wearable. Deze gaat tot 30 dagen mee. Het laden duurt minder dan twee uur.

Naast dat de TCL Moveband jouw sportieve prestaties gedurende de dag meet, kun je ook acties uitvoeren met de Moveband. Simpelweg door met de pols te draaien. Daarnaast kan de Moveband ook meldingen weergeven zodat je notificaties van berichten en gesprekken ontvangt.

TCL Moveband

TCL Life Homemonitoringkit

Met de nieuwe Life Homemonitoringkit richt TCL zich op gezinnen en ouderen. De kit is ontwikkeld om de bewegingen van kinderen en ouderen bij te houden. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om een beveiligingssysteem op te bouwen.

Het pakket bestaat uit verschillende sensoren en een camera. De camera streamt in 720p HD. Daarnaast is er een PIR bewegingssensor en er zijn raamdetectoren. Alles wordt verbinden met een hub en Zigbee is het protocol dat TCL gebruikt. Hierdoor zijn de sensoren en hub in theorie ook te combineren met andere merken. Deze uitwisselbaarheid is onderdeel van de Zigbee standaard.

Beschikbaarheid

De TCL Moveband ligt in het tweede kwartaal van 2017 in de winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.