BlackBerry is voortaan het zusje van Alcatel

Groot nieuws vanuit TCL vandaag. We wisten al dat het bedrijf in opdracht van BlackBerry een Android smartphone aan het bouwen was. Nu neemt het de merknaam over zodat het een eigen strategie met het merk kan uitrollen.

TCL is al jaren bouwer van smartphones. Een groot deel wordt verkocht onder de merknaam Alcatel. Daarnaast produceert het smartphones voor merken als Vodafone. Dit noemen we ook wel OEM verkoop. Soms zijn dit exact dezelfde smartphones met een ander merkje en andere software, soms zijn dit smartphones op maat.

Met Alcatel richt TCL zich op een redelijk jong publiek en een kleine beurs. Met BlackBerry haalt de fabrikant ook een premium merk uit de zakelijke wereld naar binnen. Dit maakt het gemakkelijker om ook duurdere smartphones te gaan produceren en de niche van beveiligde smartphones naar zich toe te trekken. Bovendien heeft Alcatel de distributiekanalen al die BlackBerry over de laatste jaren geen aandacht meer heeft gegeven. De toestellen moeten dus gemakkelijker de markt op komen.

De licentie is overigens niet wereldwijd. In een aantal opkomende markten is het merkrecht aan een ander bedrijf gegeven. Dit is onder anderen in India.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.