CES: Linksys komt met snellere AC1200 WiFi adapter

Linksys komt tijdens de CES niet alleen met nieuwe routers, maar ook met een nieuwe USB adapter om bestaande computers te updaten naar dual-band WiFi met MU-MIMO ondersteuning. Waar de Linksys WUSB6100M nog een AC600 oplossing was, is de nieuwe WUSB6400M met AC1200 twee keer zo snel.

Om dit voor elkaar te krijgen heeft Linksys een tweetal updates aan het design van de compacte stick door moeten voeren. Dit begint met het antennedesign. De stick bestaat nu uit twee delen waarbij het idee is dat je de bovenste helft omhoog klapt om zo een verticale antenne te maken. Natuurlijk is het de vraag of dit altijd nodig is, maar voor het beste bereik zal het zeker wenselijk zijn. Hierdoor is de stick meer aanwezig dan haar voorganger.

De tweede stap is de overgang naar USB 3.0. De oude WUSB6100M maakte gebruik van USB 2.0. USB 2.0 producten hebben een maximale doorvoersnelheid van 480Mb per seconde. De WiFi antenne van de WUSB6100M ondersteunde zowel dual-band WiFi als MU-MIMO, maar met een maximale snelheid op 5GHz van 433Mb per seconde. De USB 2.0 verbinding lag daar qua snelheid dus net iets boven en vormde geen bottleneck. Om met een snellere WiFi stick te komen, kon Linksys dus niet anders dan over gaan op USB 3.0 waarvan het maximum op 5GHz ligt. En die draadloze snelheid halen we de komende jaren waarschijnlijk nog niet in huis.

Met USB 3.0 ligt de totale snelheid van de stick op 1200Mb per seconde. Helaas specificeert Linksys de verdeling nog niet, maar we gokken op een maximale snelheid van +-330Mb per seconde op 2.4GHz en +-870Mb per seconde op 5GHz in combinatie met MU-MIMO. Die laatste moet ondersteund worden op de router.

Beschikbaarheid

De Linksys WUSB6400M zal in het voorjaar in de winkel liggen voor €49,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.