Transcend introduceert externe harddrive die zijn snelheid niet behaalt

Transcend heeft een hele bijzondere, externe harddrive op de markt gebracht. De StoreJet 25C3. Een harddrive in een dunne, aluminium behuizing die een ongekende snelheid moet behalen.

De StoreJet 25C3 meet 9,95 mm dik en weegt 136 gram. De drive geeft je 2TB aan interne opslagruimte. Met behulp van USB 3.0 gaat de drive helemaal los. Transcend claimt dat de drive 5Gb per seconde haalt. Dat is 625 MB per seconde als we van bits naar de in de praktijk gebruikte bytes omrekenen. De SATA aansluiting waarmee de drive in de behuizing zit komt echter niet verder dan 600 MB per seconde en de drive zelf is geen SSD. Dus je mag blij zijn als je in de praktijk ergens rond de 300 MB per seconde zit. Of 2,4Gb als we terugrekenen van bytes naar bits.

Is die door Transcend beloofde snelheid van 5Gb dan een grote leugen? Nee, het is marketing. Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. De theoretische maximale snelheid van de USB 3.0 SuperSpeed specificatie is inderdaad 5Gb per seconde. Maar daar heb je dus geen bal aan als ze daar een harddrive achter zetten. Die bepaald de daadwerkelijke snelheid. Dus nee, ze liegen niet. Er zijn onderdelen die op papier zelfs nog sneller gaan dan die USB 3.0 aansluiting. Echter zal je met dit product never nooit niet die beloofde 5Gb per seconde gaan halen.

En daarmee krijgt een ogenschijnlijk mooi product productlancering een enorm slechte nasmaak. Wij zijn in ieder geval benieuwd hoeveel media die onzin over de snelheid klakkeloos overnemen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.