Transcend JetDrive Lite
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Transcend lanceert JetDrive opslagkaarten voor MacBook Pro

De MacBook Pro 2021 is met SD kaartsloten uitgerust. Bij Transcend maken ze hier speciale opslagkaarten voor waarmee je snel jouw opslagruimte op de MacBook Pro kunt vergroten.

Transcend JetDrive Lite

De JetDrive kaarten die Transcend op maat voor de MacBook Pro 2021 levert gaan tot 1TB opslagruimte. Het zijn speciale SD kaarten die door hun vormgeving niet uitsteken uit de laptop. Omdat de ruimte hierdoor zeer beperkt is, maakt het bedrijf gebruik van NAND chips. Daarmee plaats je veel opslagruimte op weinig fysieke ruimte.

Nadelen zal deze oplossing mogelijk ook hebben. Transcend claimt dat de datasnelheid tot 95MB per seconde bedraagt. Hoewel het bedrijf aangeeft dat de opslag prima geschikt is voor 3D rendering, kunnen we ons voorstellen (niet getest!) dat de thermische prestaties er mogelijk voor zorgen dat die snelheid niet erg lang volgehouden kan worden. Immers wordt de SD poort helemaal afgesloten, waardoor de kaarten moeite kunnen hebben om warmte te lozen. Slim is het wel.

JetDrive kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.