Tesla’s volgende generatie superchargers moeten de snelste ter wereld worden

Tesla’s supercharger netwerk wordt regelmatig uitgebreid. Zo ook deze maand met de ontsluiting van nieuwe superchargers in Arlon en Urmond in België. Toch ligt de ontwikkeling nog lang niet stil. Er komt een nieuwe, snellere generatie superchargers aan.

Deze aankondiging is afkomstig van Tesla topman Elon Musk zelf. Hij reageerde op de lancering van 350kW laadpalen van onder anderen Ford en BMW. Hij noemde de laadpalen speelgoed terwijl zijn eigen Supercharger laadpalen van de tweede generatie op dit moment nog maximaal 145kW kunnen leveren.

Op de vraag of Musk zonnepanelen zou gaan gebruiken gaf hij aan dat dit komt met de derde generatie laadpalen die weer samenvallen met de tweede generatie Powerpack en de overname van Solarcity, dat voor een groot deel al van Musk is.

Via Electrek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.