Logo GadgetGear.nl
Good Food Book #3 Cover
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Good Food Book #3

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goed beschreven gerechten
  • Redelijk goede verkrijgbaarheid van ingrediënten
  • Mooie fotografie
  • Mooi ingebonden
  • 40 gratis maaltijden in Malawi per verkocht boek!

THE BAD

December is de maand van het eten. Geen wonder dus dat we als GadgetGear niet alleen kijken naar mooie apparaten voor in de keuken, maar ook naar bijzondere kookboeken. Het kookboek van vandaag is het Good Food Book . Een kookboek waarbij de opbrengsten naar een goed doel gaan. Wanneer jij het boek koopt, krijg jij 50 recepten en krijgen 40 kinderen in Malawi een maaltijd. Dit alleen is al een goed verhaal toch?

De samenwerking tussen het Good Food Book van uitgever FDBCK en de kinderen in Malawi verloopt via het World Food Programme. Gezien ook het logo op de cover prijkt, mogen we er van uitgaan dat de beloofde 40 maaltijden ook echt worden uitgeserveerd.

Het Good Food Book is niet specifiek een decemberboek. Helemaal niet zelfs. Het is ook niet echt een boek voor de culinaire keukenheld. Dit ondanks de enorme selectie aan topkoks die aan het boek hebben meegewerkt. Dit zien we al meten terug in de inhoudsopgave. Geen saaie verdeling van voor- hoofd- en nagerechten. Nee, gewoon lekker thematisch.

Healthy Breakfast

Je begint de dag met een goed ontbijt. Healthy Breakfast dus. Hier leer je zelf granola te maken, maar ook de originele Egg Benedict.

Happy Kids

Ook aan de kinderen wordt aandacht besteedt. Het leuke is dat de recepten de balans tussen lekker en gezond lijken af te tasten. Zo worden doperwten lekker ingepakt met een puree van zoete aardappel terwijl je de volgende dag lekker samen aan een Pizza Burrata aan het bouwen bent. Leuk!

Easy Meals

En dan de gemakkelijk en vooral snelle maaltijden. Een selectie aan soep- en pastagerechten. Lekker handig voor door de weeks. Van komkommersoep tot rode-linzenpasta. Het aardige is ook dat de selectie vooral uit veilige smaken lijkt te bestaan. Niets extreems, maar wel wat verrassingen hier en daar.

Party Food

En dan is december een beetje aan de beurt. Party Food. Leuke, gezellige gerechten. Van de Surinaamse Bara tot zeeduivel met groene bloemkool.

BBQ Bonanza

Voor de zomer vinden we een leuke selectie BBQ recepten. Mijn favoriet is nu al de gegrilde-perziksalade. Maar nu knal ik al jaren fruit op de gril, dus ik ben wat bevooroordeeld ;-). Natuurlijk zit er ook een prachtig hamburgerrecept bij.

Supersweet

En dan de desserts. De toetjes. De zoete inval. Van boterkoekjes tot ‘turning bitches’. Van glutenvrije wafels tot chocoladetaart. Ook hier weer een prachtige selectie.

Kwaliteit

Maar hoe zit het met de kwaliteit van de recepten? De recepten zijn allemaal heel duidelijk uitgewerkt. Qua tekst dan. Foto’s zijn er alleen van het eindresultaat. Gelukkig zijn het gros van de recepten echt niet complex, dus prima zo uit te voeren.

Bij het gros van de kookboeken vormt de ingrediëntenlijst de grootste uitdaging. Zeker als je niet in de Randstad woont, is het assortiment van de lokale Appie lang niet altijd afdoende. Ook hier kan het soms een uitdaging zijn om alle ingrediënten bij elkaar te sprokkelen. Met name de topkoks willen hier en daar een lastig ingrediënt gebruiken. Toch is dit eerder uitzondering als regel. Hier scoort Good Food Book dus ook een ruime voldoende.

Verder is de opmaak lekker speels. Hier en daar zijn informatiepagina’s opgenomen die je handige tips en achtergrondinformatie geven. Ook voor mij zaten hier echt nieuwe dingen bij waar ik zeker mee aan de slag ga.

Conclusie Good Food Book

De Sint is de deur uit. Tijd om ons voor te bereiden voor de kerst. En ja, in deze periode komen er zeker verschillende gerechten uit het Good Food Book . Het boek scoort bij ons dan ook een dikke voldoende.

Beschikbaarheid

Het Good Food Book is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com. Doe iets goeds voor die kinderen in Malawi, koop er ook wat voor de familie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.