De zwarte hockypuck van een Amazon Echo is leuk, maar het kan aantrekkelijker. Dat moeten de mensen van Gatebox gedacht hebben. Dat dit Chinese bedrijf een virtueel vriendinnetje heeft ontwikkeld is niet heel verrassend. In China is al jaren een enorm tekort aan vrouwen waardoor deze slimme assistent slim op dit gemis bij Chinese mannen weet in te spelen.

De Gatebox is een slimme assistent in de vorm van een glazen pot die je in huis kunt zetten. In de pot wordt een schattig schoolmeisje inclusief kort rokje gepresenteerd. De animatie lijkt in 3D te zijn, maar ook nog wat gebrek aan kleuren te bevatten.

De slimme Gatebox laat het meisje op een natuurlijke manier reageren op haar eigenaar, maar kan ook domotica in huis aansturen. Het licht aandoen, het klimaat net even een stapje comfortabeler maken, allemaal geen enkel probleem voor de Gatebox. Sterker nog, al een echt vriendinnetje kan ze gedurende de dag lieve berichtjes naar je sturen en op jouw antwoorden reageren.

Goedkoop wordt de Gatebox niet. Omgerekend gaat deze slimme assistent zo’n $2.500 kosten. Dit is een flinke prijs, maar Gatebox belooft dat je ook andere content kunt projecteren. Van films tot nieuwe karakters. Het zal je niet verbazen dat Gatebox sterk hint naar de seksuele tekortkomingen van de vrijgezelle man. Tijdens onze rondreis door China enkele weken geleden hebben we verschillende gesprekken met Chinezen gevoerd en ontdekten we hoe problematisch het tekort aan vrouwen is. Er ligt dus een enorme markt open voor producten als deze Gatebox die een virtuele vriendin kunnen leveren.

Via Gizmodo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.