Gerucht: Google werkt aan concurrent voor de Amazon Echo

Hoewel niet verkrijgbaar in Nederland, is de Amazon Echo in veel landen al een enorm succes. De Echo is een multiroom speaker met een ingebouwde stemassistent genaamd Alexa. Een stemassistent die verrassend goed werkt. Google lijkt nu aan een concurrent te werken.

De ontwikkeling van een stemassistent vormt een interessant probleem binnen Alphabet, het moederbedrijf van Google. De digitale stemassistent zou prima binnen het assortiment van dochterbedrijf Nest passen. Echter is Nest een bedrijf dat de privacy van gebruikers in hoog vaandel heeft staan en daarom data niet zal willen koppelen met de databases van Google. Zou dit wel gebeuren, komt de integriteit van Nest in het geding.

Andersom maakt Google zelf al langer hardware voor het afspelen van geluid. In de vorm van verschillende Chromecasts, maar ook Nexus en pixel apparaten. Chromecast zit al in steeds meer multiroom audiosystemen van verschillende merken. Google zou een eigen speaker kunnen introduceren zoals de Echo van Amazon, maar met het risico dat bedrijven als LG en Raumfeld de ondersteuning voor Cast in hun speakers laten vallen.

Als er inderdaad een Echo alternatief komt van Google, zal dit goed zijn voor niet Engels sprekende landen. Google is immers in veel meer landen aanwezig dat Amazon. De kans dat we Google’s alternatief eerder in de schappen zien liggen dan de Echo is groot. Als Google echt zoiets aan het plannen is, horen we daar ongetwijfeld meer over tijdens het Google I/O evenement in mei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.