Ford en ABB presenteren de eerste robot die kan scratchen en mixen

Wanneer we een feestje vieren is er voldoende software te vinden die digitale muziek op een leuke manier aan elkaar kan mixen. Maar met analoge muziek kun je dat vergeten… tenzij je DJ Yumi in huis hebt gehaald.

De Yumi is een bedrijfsrobot van ABB die werkt in de fabrieken van Ford. Niet zo zeer om het werk van mensen over te nemen, maar vooral om werknemers te ondersteunen. Om te laten zien hoe handig Ford is met de robottechniek, hebben ze Yumi aan het werk gezet met DJ Yoda. Die heeft de robot geleerd om platen te draaien om te laten zien hoe mens en machine samenwerken. Deze actie kwam tot stand om de introductie van de nieuwe Ford Fiësta te vieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.