GadgetGear.nl

Brein pakt verkoper illegale ebooks aan

Doorgaans als we van Stichting Brein horen, hebben ze weer eens een film of muziekpiraat te pakken. Buiten films en muziek leek de stichting zich nauwelijks te begeven, maar dit lijkt te veranderen. Deze week was het de beurt aan een verspreider van illegale ebooks.

De verkoper verkocht via Marktplaats gebruikte ereaders die werden geladen met ruim 7.500 illegale ebooks. Via een gerechtelijk bevel hebben Stichting Brein en de verkoper een schikking getroffen waarbij de verkoper een vergoeding van €3.000 betaald en de complete voorraad ereaders aan Brein overdraagt.

Deze schikking kwam tot stand door een gerechtelijk bevel waarmee de stichting mocht werken. Daarmee ligt de weg nu open voor Brein om ook andere aanbieders aan te pakken.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten