Brein pakt verkoper illegale ebooks aan

Doorgaans als we van Stichting Brein horen, hebben ze weer eens een film of muziekpiraat te pakken. Buiten films en muziek leek de stichting zich nauwelijks te begeven, maar dit lijkt te veranderen. Deze week was het de beurt aan een verspreider van illegale ebooks.

De verkoper verkocht via Marktplaats gebruikte ereaders die werden geladen met ruim 7.500 illegale ebooks. Via een gerechtelijk bevel hebben Stichting Brein en de verkoper een schikking getroffen waarbij de verkoper een vergoeding van €3.000 betaald en de complete voorraad ereaders aan Brein overdraagt.

Deze schikking kwam tot stand door een gerechtelijk bevel waarmee de stichting mocht werken. Daarmee ligt de weg nu open voor Brein om ook andere aanbieders aan te pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram