Bruna wil de Netflix van de e-books worden

Na Spotify voor Muziek en Netflix voor films komt er nog een content dienst bij en wel die van Bruna. De boekhandel is van plan om met een all-you-can-read abonnement te komen waarbij je voor een maandelijks bedrag onbeperkt e-books mag downloaden.

Het is al jaren iets waar we ook hier bij de redactie van balen. De vaste boekenprijs en uitgevers die beargumenteren dat een e-book verkopen ook echt wel duur is. Yeah, right. Geen fysieke distributie, geen bergen papier en liters inkt, geen meters schapruimte die je hoeft af te huren. Het kan gewoon goedkoper en Bruna lijkt nu een manier te hebben gevonden. Een boek lees je immers niet in een uurtje uit.

Bruna werkt voor het platform samen met het Centraal Boekenhuis dat een collectie van 35.000 e-books beheert. Daarvan wil Bruna zo’n driekwart in haar collectie opnemen waaronder de nieuwste titels.

De nieuwe dienst gaat Bliyoo heten, maar wat Bliyoo gaat kosten is nog onbekend. Bruna is op kleine schaal aan het testen en het leesgedrag van de testers zal ongetwijfeld feedback moeten geven op de ‘kostprijs’ van de dienst.

Opvallend is dat ontwikkelaar Push2Tablet geen e-readers zal ondersteunen. Sony heeft dat voor haar oude e-readers immers uitbesteedt aan de digitale winkel van Kobo en Kobo zelf is één van de grootste uitgevers van e-readers in Nederland. Een andere grote partij is Amazon die het ook van haar eigen boekenwinkel moet hebben. Toch blijkt dit niet de reden te zijn. De reden is dat de dienst ook tijdschriften gaat ondersteunen en waar Amazon dit wel voor elkaar krijgt in de VS, is dit voor Push2Tablet wel een technisch struikelblok. Een gemiste kans als je het mij vraagt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.