Samsung heeft zojuist aangekondigd dat het Harman overneemt. Met de overname van Harman krijgt Samsung een schat aan audiomerken in handen en zou Samsung in één klap een dominante partij in car audio en disco apparatuur worden.

In totaal gaat Samsung 8 miljard dollar op tafel leggen om Harman in te lijven. Dit is $112 per aandeel in keiharde cash. Opvallend genoeg zal Harman niet worden omgedoopt tot Samsung, maar zelfstandig blijven werken, met al haar merken. Het wordt een zelfstandig onderdeel onder Samsung net als SmartThings.

Deze zelfstandigheid is enorm belangrijk voor het succesvol houden van de strategie van Harman op het gebied van Car Audio. Harman levert voor het gros van de automerken exclusieve inbouwapparatuur. Ieder automerk heeft een exclusief Harman merk onder zich. Zelfs B&O car audio komt van Harman. Harman kocht het merk voor Car Audio in 2015.

Binnen personal en professional audio bezit Harman de merken Harman/Kardon, Yurbuds, Infinity, JBL, JBL Professional, Mark Livinston, Revel, Lexicon, Soundcraft, BSS, Crown, dbx, Studer en AKG. Daarnaast is het discolampenproducent Martin ook al enkele jaren onderdeel van Harman.

Samsung gaat wel technologie delen tussen de divisies van Samsung en Harman. Ook Samsung maakt al jaren speakers en hoofdtelefoons, maar heeft altijd moeite gehad de audiofiel voor zich te winnen. Dit ondanks dat het toch echt wel high-end producten weet op te leveren.

Het bod van Samsung ligt momenteel 28% boven de kostprijs van de aandelen. Harman’s hoofdkantoor zit in Nederland. Als Samsung toestemming krijgt voor de overname, moet deze in de zomer van 2017 rond zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.