Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de Razor Gigantus muismat Black Edition met 5 sterren.

The Good
  • - Groot
  • - Comfortabel
  • - Prijs
  • - Perfecte oppervlakte


Groot qua formaat maar ook qua prestaties! Deze muismat is ook prima op kantoor te gebruiken door zijn onopvallende design, maar ook zeker om mee te gamen natuurlijk!

Normaal gesproken ben je van ons gewend een unboxing te zien. Voor dit product zal deze echter zeer kort zijn. De muismat is namelijk keurig opgevouwen in zijn langwerpige vierkante doos. Je haalt hem eruit en klaar! Geen kreuken of krullingen in de mat.

gigantus-gallery-10

Design en comfort

Het is een zachte stoffen muismat. Geheel zwart met de randen van nog zachter draad. De randen zijn daarom nog net wat zwarter dan het binnenvlak. Het Razor logo is terug te vinden aan de rechterkant op de muismat als je weet waar je moet kijken. Deze is namelijk ook zwart met dunne lijnen die haast niet opvallen. Perfect dus als je deze muismat gebruikt in professionele sferen waar schreeuwerig design niet past, of natuurlijk dat je er niet zelf van houd maar wel de kwaliteit van een professioneel gamemerk wil zoals Razor al jaren betaamd.

gigantus-black-gallery-12__store_gallery

De afmetingen zijn 455 mm bij 455 mm en 5 mm dik. De dikte merk je echter helemaal niet aangezien je met je pols en groot deel van je onderarm erop zit. De randen zijn dan ook zeker geen enkele ongemak, dit is wel eens een puntje bij sommige stoffen muismatten. Wat ik een nadeel vind van stoffen muismatten zijn de vlekken wanneer je er drinken op morst. Ik heb het idee dat dit kwaaltje van stoffen matten bij de Gigantus een stuk minder is. Zoals elke gamer heb ik eten en drinken bij de hand en met een muismat van dit formaat ontkom je er niet aan dat het in aanraking komt met voedsel. Toch heb ik nog geen vlekken, en ja ik heb al meerdere keren geknoeid. Tijd voor een slabbertje dan maar? 😉

De oppervlakte vind ik prefect. Ikzelf was geen fan van stoffen matten door zijn gevoeligheid voor vuil, dat het snel stroef aanvoelt en natuurlijk de randen die in je polsen drukken. Bij deze muismat ondervind ik dit zeker niet. Ik vind het een perfecte balans tussen zachtheid en gladheid. De onderkant is gemaakt van een groene plastic coating dat goed op vele oppervlaktes raad weet met vasthoudendheid. De Gigantus holds his ground!

gigantus-black-gallery-18

Dan! Hoe vind de muis het? Ik heb dit getest met de nieuwe Razormuis Deathadder Elite, (waar de review ook snel van komt), als wel een Logitech muis. Beide muizen leken zich als een vis in het water te voelen. Ik heb de muismat geen enkele keer op een onnauwkeurigheid kunnen betrappen. Zeer consistent en een goede oppervlakte om zowel shooters als MMO’s op te spelen. Precies glad genoeg maar ook weer niet te glad dat je doorschiet. Hier hebben de engineers van Razor een mooi staaltje onderzoek laten zien.

Hier nog een snelle foto hoe hij op een bureau zal liggen.

dav

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.