Steelseries QCK Prism Cloth 5XL met Arjan Olsder
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Steelseries QCK Prism Cloth 5XL (bureau-grote muismat!)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Heerlijk groot
  • Goede randafwerking
  • Muissensor presteert er heel goed op

THE BAD

  • De lengte van het lichtsnoer is voor de LED's net iets te lang om overdag zichtbaar te zijn.

Steelseries maakt al langer muismatten met hun dynamische RGB verlichting. De 30×30 cm matjes zijn overal in de schappen te vinden net als de grotere XL en 3XL. Wil je echt groots gaan, dan moet je bij Steelseries zelf shoppen. Wij haalden de 160 x 80 x 0,4 CM versie in huis; de Steelseries QCK Prism Cloth 5XL.

Unboxing

Wanneer je deze muismat bij Steelseries besteld, komt deze in een keurige doos van gerecylced karton. Daarin is hij zorgvuldig opgevouwen. Je krijgt er de minimaal benodigde documentatie bij. Meer dan dat is ook echt niet nodig.

Steelseries QCK Prism Cloth 5XL met Arjan Olsder

Installatie

Wanneer je de muismat uitrolt, ervaar je al meteen hoe gigantisch dit ding is. Ik heb een Ikea zit- sta bureau op mijn werkplek en de twee zijn praktisch een exact match. Mijn witte bureaublad met rondlopende hoeken verdwijnt compleet onder de muismat! Daarna is het een kwestie van USB stekker in de computer en met de Steelseries Engine software de RGB verlichting instellen.

RGB verlichting

De RGB verlichting komt vanuit het zwarte kastje op de rand van de muismat. Daaruit komt een transparante kabel die het licht langs de rand van de muismat transporteert. Het kastje kent twee zones waar een vrij felle LED achter zit. Hierdoor kun je de mat dus in twee kleuren instellen. Deze lopen dan geleidelijk in elkaar over.

Bij deze muismat kunnen we wel heel goed merken dat de lengte van de lichtdraad een kleine zes meter betreft. Overdag zijn de LED’s eigenlijk niet fel genoeg om indruk te maken. Maar wordt het schemerig, dan is het effect heel goed zichtbaar. Ik stream vrij veel vanaf mijn webcam waarbij de rand van mijn bureau in beeld komt, dus de muismat. Ik krijg daar erg veel positieve reacties op.

Wie bij mijn werkplek staat (waar ik ook regelmatig zit te gamen) verbaasd zich over dat het bureau nu mooi in-sync verlicht is met de rest van de Steelseries gear die op de muismat ligt.

Natuurlijk is het ook mogelijk de verlichting zo in te stellen dat je in-game notificaties krijgt via de verlichting van de muismat. Heel eerlijk, ik vindt het supertof dat als ik geraakt wordt, de muismat in zijn geheel rood knippert.

Steelseries QCK Prism Cloth 5XL op een leeg bureau van Ikea

Gebruikscomfort

De rand van de muismat kan soms wel wat ruw aanvoelen. Steelseries heeft een dunne zwarte draad gezocht om de transparante draad vast te zetten. Dit is een soort visdraadje. Zeer sterk en dun. Bij een bezwete onderarm voelt dit weleens iets vervelend, maar ook niet meer dan dat.

Deze constructie heeft ook een belangrijk voordeel. Uiteindelijk is dit namelijk een heel grote rubberen mat met een stoffen toplaag erop voor de muis. Die lagen komen normaalgesproken los op de plek waar jouw pols steeds op de rand van de mat schuurt. Die rand zit nu niet alleen geplakt, maar ook vast gestikt. Zelfs als de lijmlaag minder wordt, kan deze dus geen kant op.

Steelseries QCK Prism Cloth 5XL op de werkplek

Muis

Op de Steelseries QCK Prism Cloth 5XL ligt mijn favoriete muis, de Steelseries Rival 710 eSports muis. Tijdens een potje counterstrike (ja ik speel die shit nog steeds) merk ik dat de muis zowel in lage als hoge DPI waarden extreem precies werkt op de muismat. Op mijn bureaublad was de ervaring net iets minder constant.

Conclusie: Steelseries QCK Prism Cloth 5XL

Is een 5XL muismat niet wat exorbitant? Jep… but ï’m lovin’ it! Geen geklooi met een schuivende mat omdat letterlijk al mijn hardware erop staat en wanneer de zon er niet vol op staat, verlichting die lekker mee gaat in mijn games of in de branding van mijn bedrijf wanneer ik aan het werk ben. Übertof!

Steelseries QCK Prism kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl
→ Check de laagste prijs bij Steelseries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.