Review: Razer Deathadder Elite

Never change a winning concept. Maar dingen toevoegen kan wel toch? Juist, en dat heeft Razer gedaan met deze nieuwe versie van de Deathadder. Vorm behouden, 2 knoppen erbij en onder de motorkap wat gesleuteld. En hop daar is dan de Razer Deathadder Elite 2016!

Unboxing

De doos is kenmerkend groen met zwart. De woorden Deathadder Elite reflecteren om meer nadruk te leggen op deze woorden. Op de voorkant zien we de muis in bovenaanzicht. Op de achterkant worden de specs nog een aangestipt. En hier dan de unboxingvideo!

Design

Het uiterlijk van de muis is vooral gericht op comfort en prestaties. Geen gekke lijnen of hoeken en geen overdadige verlichting. De muis is langwerpig met een verdunning aan de linkerzijkant om de duim kwijt te kunnen. Deze vlakte is tevens bedekt met een rubberen laag in beehive structuur om meer grip te creëren, deze laag zit ook aan de rechterkant van de muis. Dit alles dus om goed de muis vast te kunnen pakken en geen enkele grip te verliezen. De Deathadder Elite heeft 7 knoppen, 1 voor de linker- en rechtermuisknop, 2 bij de duim, 2 om de DPI on the fly te kunnen aanpassen en je scrollwiel. De linker- en rechtermuisknop lopen in een geultje om je vinger er goed in te laten vallen.  Wat ook wel goed is om te vermelden zijn de pads onder de muis. Deze zitten aan weerskanten van de muis, geen enkele in het midden. Dit zijn lange dunne stroken, en als ik het goed heb is dit wel een verschil met zijn voorganger.

Dan de verlichting. Zowel het logo op de rug als het scrollwiel zijn verlicht en goed aan te passen middels de Razer software Synapse.

Comfort

Als je deze Deathadder Elite in je hand neemt wordt het meteen duidelijk dat er wel degelijk professioneel mee gegamed wordt. En dan heb ik het alleen nu even over de handligging, deze is jarenlang verder geperfectioneerd en bijgeslepen. En hij ligt perfect in de hand, de rubberen stroken zorgen voor een stevige grip op de Deathadder. De knoppen zijn prima geplaatst en goed te bereiken. De geultjes in de linker-en rechtermuis zijn precies goed om je vinger op de juiste plek te houden en te klikken. Ik ben nog geen muis tegengekomen die zo lekker en vast in de hand ligt.

Functionaliteit

Met de mechanische knoppen moet de Deathadder Elite meer dan 50 miljoen klicks meegaan. Dat is dus een mooie verbetering ten opzichte van zijn voorganger en andere muizen. Toch klikt het niet veel anders, de kracht die je moet zetten is precies goed. Niet te licht dat je per ongeluk klikt wanneer je vingers er op rusten en ook weer niet te zwaar dat je er te lang over doet om te klikken. Met een maximum van 16000 DPI is dit ook zeker een van de snellere muizen die er te koop is, al vraag ik mij af hoeveel procent van de gebruikers dit ook echt nodig heeft.

De Deathadder Elite heeft een 5e generatie optische sensor. Een nauwkeurigheid van 99,4% als we Razer mogen geloven. De sensor zou de beste, snelste en het meest accuraat zijn. Check de video hieronder. Dat maakt het wel duidelijk waarom deze muis ook perfect gebruikt kan worden door professionele gamers qua prestaties.  Ik heb er met veel plezier mee gegamed en foto’s mee bewerkt. Alles is tot grote tevredenheid, de muis glijdt soepel over de oppervlakte en geen enkele indicatie van een misser.

Software

Zoals met alle producten van Razer werkt alles met Synapse. Je kunt de verlichting instellen, de knoppen bewerken, de DPI instellen in 4 verschillende standen, selecteren welke muismat je hebt en je muis kalibreren voor extra precisie. Het werkt simpel en efficiënt, alles is goed te vinden en duidelijk.

razor-software

Conclusie

Al met al een zeer goede en vooruitstrevende muis die gemaakt is om te winnen. Zeer precies, zeer comfortabel en verder geen poespas. De Deathadder Elite mag zich zeker een van de beste muizen ter wereld noemen.

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • zeer comfortabel
  • 5e generatie sensor

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.