Logo GadgetGear.nl
Alcatel Idol 4S Windows 10
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Microsoft gaat de Alcatel Idol 4S aanbieden, met Windows 10

Microsoft heeft aangegeven zich langzaam terug te trekken uit de wereld van de smartphones. Als hardwaremaker dan. Door minder agressief zelf Lumia’s in de markt de drukken, hoopt Microsoft partners terug te winnen en kosten te sparen. Opvallend is dan ook dat Alcatel een speciale uitvoering van de Idol 46 met Microsoft gaat produceren.

TCL, het moederbedrijf van Alcatel, heeft er weinig moeite mee custom versies van de Alcatel Idol 4S te produceren. Zo wordt het toestel hier in Nederland ook aangeboden als de Vodafone Smart Premium 7. In de VS gaat de ombouw een stuk verder dan alleen de Android skin.

Om te beginnen zet Microsoft er Windows 10 op. Daarnaast wordt het relatief dure 1.440p AMOLED display vervangen voor een 5,5 inch Full HD display. Voor VR is dat minder goed nieuws, maar dat maakt niet veel uit. Zo heel veel VR content heeft Microsoft niet. Toch zien we in onderstaande reclame dat het toestel met VR headset wordt aangeboden en keurig onder de Alcatel naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.