Lenovo gaat enkel nog Moto smartphones bouwen

Met de overname van Motorola Mobility in 2014 zagen we dat Lenovo twee merken hanteerde voor smartphones. Het Lenovo merk en het Motorola merk. Beide merken werden in Azië en de VS verkocht. Smartphones onder het Lenovo merk alleen in de VS werden verkocht, al werd dit jaar de eerste Lenovo voor Europa gepresenteerd.. Nu pas wordt het duidelijk wat de strategie van het Chinese bedrijf blijkt te zijn.

Na de overname van IBM, faseerde Lenovo het merk al snel uit. Het ThinkPad label waar IBM furore mee maakte, bleef behouden. Dezelfde strategie lijkt Lenovo nu op het Motorola merk uit te voeren. Motorola stond bekend als Moto met het M logo. Moto wordt nu het nieuwe label waaronder alle smartphones gaan verschijnen. Het M logo lijkt ook in stand gehouden te worden.

Lenovo kreeg Motorola in bezig nadat Google het bedrijf afstootte. Google kocht Motorola om de patenten in handen te krijgen. Er is nog steeds een Motorola dat modems fabriceert en er is nog steeds een Motorola merk voor portofoons en telefoons. Door alleen nog Moto te gebruiken, vergroot Lenovo de afstand richting de andere Motorola’s zonder afbreuk te doen aan het merk en het beeldmerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.